Tävlingssvepet vecka 36

På vinjettbilden Maria Svensson Hultstein och Cinn Mhara Jack. Fint fångad av Victoria Johansson.


Vinslövs RF. TP 70 (terrängprov endast). Magda Stiber – Tullowcussane Luna (sto f- 13 e Currachmore Cashel – Earl of Castlefrench) på 2:a plats. Straff 1.2.

P70 -13. På 2:a plats Tilda Andersson – Lisbrack Rose (sto f-15 e Western Boy – Shadow’s Dun). Dressyr 61.30% (straff 38.7). Tot straff 38.7. Med på bild hennes andra ponny, Fantomen, som hon vann klassen på.

P70 14-20. 2:a plats till vinjettekipaget Maria Svensson Hultstein – Cinn Mhara Jack (f-10 e Kippure Cashel –  Moy Johnnys Pride). Dressyr 69.13% (straff 30.9). Total straff 31.7.

P80 14-20 vanns av Sofia Madeleine Hovsveen Bood – Corabbey Wild Fire (val f-14 e Corabbey Sebastian – Silver Shadow). 72.20 (27.8) (27.8).

P80 -21. Blågul rosett till Caroline Jeppsson – Sternbergs Most Wanted S2 (hin f-15 e Arda’s Murphy – El Larry II). Dressyr 65.80 straff 34.2 total straff 54.2. Felfri på hinder i terrängen.

P90. 2:a plats till Emelie Torsmarker – Annaghmore Mick (val f-10 e Killyon King – Island Lad). Dressyr 67.40 %. (straff 32.6). Total straff 34.2.

Botkyrka RS. P70 14-20 vanns av Ellen Sares – Catherine’s Boy (val f-10 e Streamstown Mickey – Windy’s Boy). Dressyr 57.39%. (straff 42.6). Total straff 42.6.

P80 -13 vanns av Agnes Hanski – Annaghdown Fionn (val f-05 e Smokey Finn – Robin Hood). Dressyr 61.09% (straff 38.9) (straff 42.9).

P80 14-20. På 2:a plats Linnea Haglund – Mount Carmel Moonlight (val f-10 e Moonlight Silver Shadow – Ballinavilla Prince). Dressyr 61.00% (straff 39.0) Total straff 43.0.

H80. På 2:a plats Ida Weber – Lundby Laura (sto f-15 hos Annette Tingvall e Gurteen Paddy u Ara Lass e All Smoke). Dressyr 61.74% (straff 38.3). Total straff 45.1. D-ponny bland storhästar. Ekipaget gjorde en fin upphämtning från 8:e plats.

P90. 3:e plats till Alma Nord-Jansson – Knock Ash (val f-14 e Garryhinch Finn – New Beginning). Katarina Nord. Dressyr 61.60% (straff 38.4). Total straff 44.0.

Hittarps RK. LD två faser. 2:a plats till Alice Dahlgren – Ashgrove Pearl (sto f-13 e Westonhouse Straboe Bobby – Matty’s Rock), före Frida Hazelius – Dimmans Poetic Lad (val f-10 hos Anna-Lena Andersson & Helena Grühb e Poetic Kelly u Lindens Mah-Jong e Dale Haze) på 3:e plats. I kat D avd B var Emma Engström – Meadow Sparrow (val f-16 e Drumbad Fletcher Moss – Corrib Prince) felfri.

LC kat D vanns av Nicolina Gustafsson – Daisy Eile (sto f-14 e Callaghy Jim – Rosscon Castle King). På 2:a plats Nicole Södervall – Adrigoole Smoke (val f-10 e Robe River Mist – All Smoke), och på 3:e plats Saga Persson – Glencroft Shooting Star (sto f-13 e Idefix Du Villon – Robin Hood). Kat D avd B. Felfria var Nea Wieslander – Ballycarney Rose (sto f-16 e Moorland Macdara – Rathcoona Cove), Wilma Laid Davids – Ardlougher Prince ( val f-14 e Abbeyfort – Corbally Star) samt Emma Engström – Meadow Sparrow.

Västerås RF. LE kat C vanns av Nikki Lund – Rathmore Maxie (sto f-11 e Howard – Abbeyleix Owen). LD kat D. På 2:a plats Majken Antonsson – Cloonahinch Aine (sto f- 09 e Smokey Finn –  Earl of Castlefrench). Kat D avd B. Felfria ekipage Enya Mc Gann Ullberg – Hill View Lad (val f-16 e Lough Melvin Gorteen – Monaghanstown Boy), Tuva Fritz Tikkanen – Lily Lavally (sto f-15 e Clifden Silver – Island Lad), samt Julie Melin – Gentian Jazz f-15 e Currachmore Cashel – Mallmore Earl). LB kat D vanns av Wilma Tyrsell – Lisduff Maisy (sto f-11 e Seafield Silver Dun – Derrymore Duncan).

Vimmerbyortens RF. LE bed A. kat D. Thea Svanberg – Proud Dolly (sto f-10 e Newgrange Dancer – Aran Flight). LD två faser. Kat B. På 2:a plats Siri Fernemark – Crystal Boy (val f-04 e Windy’s Boy – Calla Boy). Kat C. 4:e plats till Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O´Chief u Tara II e Öxenholm Marble). Kat D avd B. Frida Kvarnstrand – Ballyvary Calla (sto f-17 e Fairyhill Paddy – Lissroe Charlie). Duktig ungponny som gick felfritt.

LD+ kat B vanns av Siri Fernemark – Crystal Boy. Som också vann Lilla Gubben Cup kat B. LD+ kat C. På 2:a plats Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent, och på 5:e Paulina Wallin – Fountain Heather (sto f-10 e Rosscastle Carroll Owen – Robin Hood). Kat D. På 3:e plats Klara Mattsson – Corleone II (val-12 hos Marina Pettersson e Poetic Kelly u Coriona e  Värnbergs Orion). Jag tror det var första tävlingen med lillasyster i sadeln. LC kat C/D vanns av Evelina Gager – Ballyhugh Hero (val f-13 e Gurteen Rebel – Coosheen Stormboy). Den extra rosetten fick de för en felfri runda i LD+ kat D avd B.

Klara Mattsson – Corleone II. Foto: Rikard Mattsson

Falköpings HSF. LB+ kat C. 2:a plats till Emilia Nguyen Silenhag – Dernakesh Sundance (val f-13 e Turbo – Spring Con) på 2:a plats. I LA+ red Isak Walter – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke) två felfria rundor för sitt lag, Göteborgs HSK, som tog hem första omgången av Folksams ponnyallsvenska.

Msv B kat D vanns av Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen). Felfri i båda faser. Klassen var även kval till Hööks GP.  

Osbyortens RF. LC kat D. På 2:a plats  Ebba Dahl – Earl of Creggan (val  f-11 e Gwennic de Goariva – Earl of Castlefrench), 4:a Alva Andersson – Ballinteeaun Agnes (sto f-12 e Maghera Fadda Lad – Abbeyfort).

LA kat D. 3:e plats till Emelia Martinsson – Prince of Cullawinna (f-11 e I Love You Melody – Sweetwall Captain Courageous). På 5:e Tea Jensen – Bjennesby Loreen (sto f-13 hos Kerstin Johansson e Poetic Kelly u Coriona  e Värnbergs Orion).

Msv B kat C. Nellie Fredin – Sienna Dusky Sky (sto f-09 e Castleside JJ Junior – Monaghanstown Fred) på 2:a plats, före Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) på 3:e. Finns det något gott till mig i den där undrade nog Ponnyprinsen…

Torsås RF. LD kat C vanns av Bellatrix Wiefel – O’felia (sto f-14 hos Elin Davidsson e Aramos Luxor u O’Sofin e Hagens Lance). Ekipaget red även en felfri runda i LC avd B. Felicia Färnström –  Gort Na Lon (sto f-12 e Garryhinch Finn – New Beginning) vann både LC+ och LB kat D.

Björklinge RF. LE kat D. Felfria var Stella Eklund – OMS Aragon (val f-07 e Rory Rasputin – Glencarrig Prince). Max Köling – Jazz de Rhonon (val f-97 e Vent Fou Duff – Lord Ravary), samt Isabelle Borin – Corrib Rosie (sto f-15 e Gurteen Cathal – Glencarrig Prince), som debuterade på tävlingsbanan.

Upplands-Bro RF. LE bed A. Kat D. Felfri var Saga Jahnke – Curlea Tim (val f-13e  Learkens Cascade Dawn – Kilduffahoo). LD kat D vanns av Isabella Hedman – T.J (val f-08 e All Smoke – Moyvoon Star). LC kat B/C. På 2:a plats Vilja Lindhqvist – CK Showtime (val f-08 e Calvin Klein – Öxenholm Godot).

Storvik Ovansjö RK. LC kat D vanns av Thelma Norlin – Coleman Rock (val f-13 e Tulira Robuck – Gowna Bay). Klara Larsson – Nightshade (val f-12 e Drummore Sea Breeze – Westside Mirah) kom 2:a i LB kat D.

Eskilstunaortens RF. Fredag. LC kat D vanns av Emilia Pettersson – Bjennesby Clash (val f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Shakira e Calvin Klein).

Lördag. LB Kat C. Ada Sernald – Ardoughan Boy (val-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy) på 4:e plats. LB kat D. 2:a plats till Emilia Pettersson – Bjennesby Clash, med Livia Fischbeck –  Latimer Lad (val f-07 e  Garryhinch Finn – New Beginning) på 4:e, och Thea Hedh Berg – Newpark Hero (val f-12 e Laerkens Cascade Dawn – Earl of Castlefrench) på 5:e plats. I LA kat D tog Saga Gunnarsson – Anthony’s Pride (val f-13 e Knockillare Tomás – Ardavinna Andy) 5:e plats.

Söndag.LA kat C. På 3:e plats Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia). LA kat D vanns av Tove Odensten – Poetry Slam (val f-06 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim). Ekipaget tog hem DM-guldet kat D Västmanland. På 3:e plats Saga Gunnarsson – Anthony’s Pride, och det gav DM-guld kat D Södermanland.

Msv B kat C vanns av Sophie Wahlen – Kitty Kim (sto-09 e Parkmore Bobby – Ganty Blazer). De gick även en felfri runda i LA kat C avd B. Därav två blågula rosetter.

Gagnef RK. Fredag. LB kat D vanns av Clara Savehed – Belclare Paddy (val f-13 e Camber Paddy – Fairyhill Fort). LA kat C. På 2:a plats Sonja Wallén – Gortmore Julie (sto f-11 e Bobby Sparrow Blue – Arrow Javelin), som på bilden endast är iklädd lagrosetten (Heby RF). Olivia Eriksson – Önnarps Quattro (val f-07 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Babette e Aladdin) kom på 3:e plats.

Lördag. LB kat C. 2:a plats till Selma Påhlsson – Currabawn Honey Bee (sto f-09 Gwennic de Goariva – Aran Flight). LA Kat C. Izabell Johnsson – Bellview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn) 3:a. ”Bellorna” startade sen sitt livs andra Msv B+ med bara ett ner. Msv B kat D vanns av Willia Ohlinger Axelsson – Barravalley Shadow (val f-13 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck).

Söndag. LC kat C. På 2:a plats Jonna Redner – Monaincha Abbey (sto f-10 e Kinvara Boy – Castleside JJ). LC kat D. 4:e plats till Märta Hysing Leksen – Corclough Star (sto f-12 e Kippure Mo Cuísle – I Love You Melody). LB kat D vanns av Clara Savehed – Belclare Paddy, med Emilia Liljeberg- Corrohoe Jewel (sto f-10 e Murphy’s Oscar – Slaney) på 3:e plats.

Msv B kat D vanns av Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred). Msv B+ med bed A1:a och första semifinalen i Prins Carl Philips Pris vanns av Tilda Sandstedt – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star) i kat D.

Hofors RS. LC:2 kat C/D vanns av Ida Atterbrand – Carracanada Fintan (val f-09 e Glencarrig Lexus – Ashfield Festy) på 70.50%. Han är kat C. Hos Olsegårdens RK vann Alice Karlsson – Tullynavin Ben (val f-12 e Carra Cashel – Rosscastle Fred). LC:1 kat C på 69,44% och var 2:a i LC:2 kat B/C på 68.66%.

Ulricehamnsbygdens RK. Saga Gyllenglad – Juno Rebel Wind (val f-09 hos Ann-Christin Wellander e Juno Rory u Lowis Calla Wind e Lofty Roderic) tog DM-silver i kat C efter 62.36% i LA:P1. Isabell Karlsson – Kenny Kavat (val f-01 hos Christer & Britt-Marie Eriksson  e Countach Campbell u Carnaby Kajsa Kavat e Tulira Highball) vann LA:1 kat D på 71.80%.

Två duktiga D-ponnyer som går hästklasser. Hos Klippans RK vann Malin Sundberg – Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic) LA:1 på 66.66%. Härlig bild från allén vid ridklubben! Hos Östra Sörmlands Lantliga RF vann .Åsa Johnsson – Zander’s Positano (val f-12 hos Annica Zander e Bunowen Paddy u Glaskopf Grey Joanna e Frederiksminde Hazy Marvel) LB:2 på 69.16%, och kom 2:a i LA:3 på 67.14%.

Glöm inte! Det nya kravet för anläggning med djur träder i kraft 1 oktober 2021. Info HÄR

Det innebär att ALLA importerade hästar måste vara tilläggsregistrerade i Sverige! Connemaror med utländska hästpass (t ex gröna irländska pass) registreras hos SCS. Blankett & info HÄR

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna före 08.00 tisdag garanteras plats i ”svepet” med resultat och bild.

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättare att redigera. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep