Tävlingssvepet vecka 31

Riksfinal i Sugar Cup. På vinjettbilden Rebecca Holmkvist och Lord America strax efter uppridningens start. I bakgrunden ses inverkansdomarna Ted Velander och Lars Erik Gällerdal.

Många av dagens duktiga fälttävlansryttare har börjat med SUGAR CUP. Ett roligt och tryggt sätt att lära sig från grunden. 40 ekipage tar sig via grundomgångar och regionsfinaler till riksfinalen, som i år gick hos Heby RF. Rids i IT60P med två åldersgrupper, upp till 13 år och 14-20 år.

Sugar Cup finns även för häst och rids i IT80H. Riksfinalen gick på Revinge, och vanns av Heléne Persson – Charleville Bobbin (val f-03 e Island Lad – Quiz Master) på 8.0 inv poäng. Enda ponnyn i startfältet.

I TP 60 upp till 13 år startade Liv Clefberg – Killacloran Bonnie (sto f-14 e Gwennic de Goariva – Celtic Moy Sailor) och Moa Nilsson – Knockmenagh Breffni (val f-val f-08 e Moy Hazy Cove -Ormond Oliver). Med på bild även Ziri Bosell – Feighs Lad (f-12 imp Ire). Det är en ponny med ett chip som förtäljer att han är en rasren Connemara, men som tyvärr blev registrerad som okänd korsning.

I TP 60 14-20 år startade Meja Olovsson  – Corrigeenroe Lady (sto f-09 e Westside Mirah – Ballydonagh Cassanova), Lovisa Österlund – True Friend (sto f-09 e Far True Commotion – Windy’s Boy), Tilda Eriksson – Miss Beautiful Delicious (sto f-09 hos fam Stamm e Castleside JJ u Okay Bambi e Öxenholms Bobby), och vinjettekipaget Rebecca Holmkvist – Lord America (val f-13 e Coolin America – Tulira Robuck).

Med på bild också Kajsa Skoog – Ballabuibhe Lass (sto f-09 imp Ire). Den här ponnyn har chip & pass från IHR, men hennes färg; gulbrun senskimmel säger att åtminstone en förälder är Connemara. Hon var så lik Feighs Lad (också han senskimmel), så jag trodde först det var han som gick två rundor!

Bästa Connemara blev Rebecca Holmkvist – Lord America på 3:e plats. Vann 14-20 gjorde Cajsa Skoog – Ballabuibhe Lass på fina 8,5 inv poäng. I den yngre gruppen kom Ziri Bosell – Feighs Lad 2:a. Det var en väldigt jämn och fin riksfinal sa Ted Velander, och jag avstår från vidare resultatredovisning. Alla som tar sig via grundomgångar och regionsfinaler till RIKSFINAL är vinnare i mina ögon.

Sundbyholm Summer Games med Granngården Riksmästerskap. På torsdagen reds  första omgången av RM med inverkan. LB kat D vanns av Ida Rousk – Castle Verdi RC 118 (hin f-09 e Janus – Dream of Aulne). Inv poäng 27.0. På delad 7:e plats Némla Almén – Kilmacduagh Lady (sto f-07 e Coral Lad – Burren Rocket), och Molly Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire). Båda på 23.0p inv. I RM LA kat D togs 4:e plats av Frida Hagberg – T.B.S Bits and Bobs (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Callowfeenish Mairtin). Inv 23.2p

Andra omgången reds fredag med bed A. I LB kat D var Felfria Astrid Hallnor – Farran Earl (val f- 10 e I Love You Melody – Robe Earl) och Némla Almén – Kilmacduagh Lady felfria. I LA kat D var Josefin Kerttu – Roadside Barney (val f-10 e Rosscon Castle King – Thunderball), och Molly Ingmarsson – Oatfield Thunder (val f-12 e Robe Earl – Thunderball) också felfria..

Agnes Klingspor – Stitch Willy (val f-04 e Moy Hazy Cove – Fort Dara) tog flera placeringar under meetinget. Först en felfri runda i LD med Bed A kat C. Sedan blev det 2:a plats i LC, och slutligen 4:e plats i lördagens öppna LB. Dina Thorelius – Killawalla Boy (val f-09 e Glencarrig Oscar – Windy’s Boy) tog en seger och en 3:e placering i LC kat D.

På lördagen vanns en öppen LC kat D av Emilia Pettersson – Bjennesby Clash (val f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Shakira e Calvin Klein).

ALFAB Pony Challenge 2021 omg 2 vanns av Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool). Ekipaget är nu i ledning inför finalen i vecka 38.

På söndagen reds omgång 3 av Granngårdens Riksmästerskap. Även den med bed A. I LB var Ida Rousk – Castle Verdi RC 118, Némla Almén – Kilmacduagh Lady och Astrid Hallnor – Farran Earl felfria. I LA  Molly Ingmarsson – Oatfield Thunder.

Ett stort grattis till Némla Almén Kilmacduagh Lady som tog hem Riksmästerskapet i LB kat D, och till Molly Ingmarsson Oatfield Thunder 2:a i  RM LA kat D. Samt till Josefin KerttuRoadside Barney som kom på 3:e plats. De två först nämnda genomförde alla tre omgångarna helt utan pet.

Helgens enda dressyrresultat. Hos Heda Ridklubb vann Carolina Westöö – Letterdyfe Tico (f-08 e Linsfort Barney –  Loobeen Larry) LA:P1 på 64.73%

Trossnäs FRK. P90. Ensam i klassen var Ida Jansson – Derinoghran Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel). Dressyr 73% (straff 27.0). Total straff 32.6). Ett bra genrep inför kommande Lag-SM.

Öveds Jakt- & FRK. P70 – 13 år vanns av Tilda Andersson – Lisbrack Rose (sto f-15 e Western Boy – Shadow’s Dun). Dressyr 72.17% (straff 27.8). Total straff 31.8.

P70 14-20 vanns av Miranda Bruce – Cinn Mhara Jack (f-10 e Kippure Cashel –  Moy Johnnys Pride). Dressyr 66.52% (straff 33.5). Total straff 33.5. I P70 CR för ”överårig” ryttare red Caroline Jeppsson – Sternbergs Most Wanted S2 (hin f-15 e Arda’s Murphy – El Larry II). Dressyr 70.87 straff 29.1 Total straff 36.7. Tyskfödd hingst med svenskfödd far. På bilden med sin groom Mona Nilsson.

Söderköpings RS. Wilma Berglund – Valorous Monarch (val f-09 hos Johanna Dahlberg e Brolötens Grafit u Önnarps Monia e Backudden Mountain Haze) vann LC kat B/C och kom 2:a i LC+ kat C. Ekipaget tog därmed segern i ”Lilla Kanalrundan” ponny. Ada Sernald – Ardoughan Boy (val-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy) kom på 2:a plats i lördagens LB kat C, och vann sedan LB+.

Felicia Fagerberg – Slieve Bloom Olive (sto f-10 Eastlands Ashiebrae – Streamstown Larry) red en felfri runda i LD CR kat D, och kom på 4:e plats i LC kat D. Ida Weber – Lundby Laura (sto f-15 hos Annette Tingvall e Gurteen Paddy u Ara Lass e All Smoke), gick felfritt i 0.80 CR samt 0.90. Kat D bland storhästar.

I fredagens LB kat D blev det 3:e plats till Tove Odensten – Poetry Slam (val f-06 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim). Två 2:a plaeringar blev helgens facit för Malva Ring – Honey Dew Lad (val f-09 e Ardgaineen Boy – Robin Hood) i LB och LB+ kat D.

Mora RK. Thelma Norlin – Coleman Rock (val f-13 e Tulira Robuck – Gowna Bay) kom på 2:a plats i LC kat D. Clara Wästlund – Kildysart Kate (sto f-15 e Mystical Bobby Lane – Oisin) gick felfritt i LD CR kat D. Red även felfritt i LC/LC avd A, men utanför placering där.

Västervikortens RF. Lilly Stark – Edens Kära Lillan (sto f-04 hos Eva M Östergren e Grange Flynn Sparrow u Edens Evita e Holens Ingolf) var felfri i LD  och LD+ kat C. Båda klasserna med bedömning två faser A/A, så det blev felfritt x 4. LC avd B kat D. Felfritt ungponnyekipage Cornelia Åsenius – Knightsbridge Fionn (val f-16 e Clegganbay Tower –  Kilmullen Fionn).

Klippans RK. I LD kat D blev det seger både fredag och lördag för Emma Jönsson – Inchmore Silver (val f-02 e Seafield Silver Dun – Seafield Pookhaun). I lördagens LD kat D kom Elida Gyding – Ballycastle Cody (val f-15 e Tubber Dew Drop – Caherlistrane Bay) på 3:e plats.

LD+ kat D. Matilda Johansson – Glenford Quinn (val f-14 e I Love You Melody – Ardravinna Andy) 2:a. LB kat C vanns av Astrid Garphorn – Tynagh Bella (sto f-13 e Westonhouse Straboe Bobby – Island Lad.

Text: Gerd Eriksson (& foto från Heby).

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna före 08.00 tisdag garanteras plats i ”svepet” med resultat och bild.

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättare att redigera. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep