Tävlingssvepet vecka 24

På vinjettbilden i detta gigantiska ”svep” ses Meia Löfberg – Corbally Prince och .Amanda Wyckman – Roadside Belinda som tävlade hos Växjöortens FK. Jag blev lite rörd av meddelandet som följde med bilden: ’Vi tog den enbart för din skull’. Stort tack Amie Löfberg!

Vi börjar längst upp i norr…

Vindelns RK. 3*2*1*. Fredag. LD avd B kat C. Felfri runda för Olivia Bergenstråle – Ceileóg Sleibhé (val f-15 e  Coosheen Stormboy – Shadow’s Dun).  LD kat D vanns av Indra Lundsten – Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice). LC kat C. På 3:e plats Petra Gilenstam – Kilmac Boy (f-07 e Gloves Bobby – Bradlieve Delight).

Lördag. I LB kat C blev det en 2:a plats för Stella Nordin – Holmtebo Image (val f-12 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hagens Ixora e Pilgaards Killroy). LB kat D vanns av Vanessa Snith – Gort Lemon (sto f-10 e Garryhinch Finn – New Beginning ).

LA kat D vanns av Felicia Lundsten – Ängaskogs Fiona, med nya ekipaget Love Laine – An Gadaí Álainn (val f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves) på 2:a plats. I Msv B kat D togs den blågula rosetten av Felicia Lundsten – Ängaskogs Fiona. Det är en är ponny som imponerar på mig. Tävlar glatt på olika nivå med två systrar, och jobbar till vardags på familjens ridskola.

Söndag. LB kat C vanns av Erika Gustafsson – Kilmac Boy, och LB kat D av Meya Åström – Bella Boy (val f-09 e Kinvara Boy – I Love You Melody). LA kat D. Love Laine – An Gadaí Álainn på 2:a plats.

Härnösands RK. 3*2*1*. LD bed A. Kat D. Selma Näslund – Shadows C Surprise (val f-17 e Shadow’s Dun – Ashfield Festy) felfri. LC. Kat C avd B. Engla Dahlberg Moberg – Galtee May (sto f-16 e Kinvara Boy – Robe Earl) gick också felfritt. LB kat C vanns av Stina Löfstrand – Dolan Tina Lass (sto f-08 e Dolan Mick – Sarsfield). LB kat D vanns av Line Wilhelmsson – Cluainin Ban (sto f-08 e Cloudy Day – Westside Fred). På 3:e plats Filippa Berger – Ruby Alex (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Ashfield Festy), och Molly Ingmarsson – Oatfield Thunder (val f-12 e Robe Earl – Thunderball) 4:a. LA kat D vanns av Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride).

Söndag. LC Kat C avd B. Engla Dahlberg Moberg – Galtee May felfri igen. Kat D vanns av  Saga Duvemo – Poetics Flower (sto f-05 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin), med Maja Melander – Bellville Jill (sto f-11 e Ballybeg JJ – William’s Boy) på 2:a plats. LB kat C. Ytterligare en blågul rosett till Stina Löfstrand – Dolan Tina Lass. På 2:a plats Alva Fridlund – Killaguile Jack the Lad (val f-11 e Cornarone Hazy Lad – Carraig Éibhir). LB kat D avd B. Felfritt för Stella Eriksson – Ballyerk Oisin (val f-15 e Creaga Hero – Clonfert Boy).

LA Kat D. På 2:a plats kom Thindra Silfversten – Island View Fredrikio (val f-12 e I love You Melody – Liscaninane Boy). Ekipaget debuterade i Msv denna helg. Utropades dessutom som segare, och fick på sig segertäcket. Så upptäcktes något fel med tidtagningen, och täcket åkte av igen. Lite snopet kan man tycka, men den felfria rundan var ju ändå det viktigaste. Grattis till den.

Mora RK. 3*2*. LB kat C. 2:a plats till Emilia Lans – Önnarps Ymer (val f-14 hos Jörgen Folkessone e Önnarps Primör u Önnarps Nobless e Backudden Mountain Haze). LA kat C avd B. Där satt det andra kvalet för Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia).

Söndag. LC kat C. På 2:a plats Selma Näs – Laragh Princess (sto f-08 e Corrib Prince – Catamaran). LB kat C avd B. Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee (val f-16 e Silver Shadow – Glenncarrig Finn) ville inte vara sämre, utan satte andra kvalet hon med. Msv B. Kat D vanns av Disa Hammarstedt – Deriveur d’Emia (hingst f-13 e Dexter Leam Pondi – Caryl de Beauchamp).

Ett extra grattis till syskonen Claussen som tagit sig hela vägen själva. På ponnyer som kom ohanterade direkt från uppfödaren på Irland. En av dem gick sen inte att få tag på i hagen på 6 veckor. Bild i repris.

Så växlar vi över till dressyren…

Stockholms PK. 3*2*. LB:1 RÅ 16. På 2:a plats med 67.14% Matilda Lundberg – Ballyerk Dude (val f-12 e Clonfert Boy – Ballinaboy Tom). En ponny som vi är mest vana att se i fälttävlanstoppen. LA:P1 vanns av Märta Glavér – Önnarps Kurant (val f-01 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Cillva II e Öxenholm Marble Jr) på fina 70.13%. Dagen till ära var segerrosetten röd. Logiskt. Är det söndag så är det…

Smedstorp RS. 1* LC:2 kat D. Vinst på 69.50% för Fanny Klatzkow – Brookfield Ruby (f-11 e Rosscon Castle King – Captain Miller). På 2:a plats Nova Ekblad – Beechmount Marley (val f-09 e Castlestrange Fionn – Ferdia) 67.83%. LB:1 Kat D. 66.07% och 2:a plats till Fanny Klatzkow – Brookfield Ruby. LA:1 kat C vanns av Isabell Wiklund och Tubber Lad (val f-99 e Island Lad – Loughlum Sadat) på 64.44%.

Leksands RK. LB:1 kat C/D vanns av Celine Lindenäs – Roadside Barack (val f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Doonhill Billy) på 74.10%. Dressyrryttartesten LC:1 gav ekipaget 79%. På delad 3:e plats i den kom Elin Eklund – Tattenweir JJ (sto f-06 e Forestview JJ – Robe Thunder) 72%. Stoet Ägs av Gagnef RK och kallas Coccos till vardags. I kat C vann Agnes Jugas – Silfverrose Safira (sto f-11 hos R-M Norin & M Björn e Fredriksminde Hazy Chance u Silfverrose Stjärna e Möllans Crazy) 71.25%. Både LA:1 och LA:P1 vanns av Linnéa Ling – Robe Nutmeg (val f-07 e Robe Earl – Caperann Ranger) på 61.80 resp 62.76%.

Gävle PK. 2*. LC:1 kat D. Seger för Nikki Larsson – Ballinclough Racher (sto f-11 e Crosskeys Rebel – Dream of Aulne) på 68.41%. På 2:a plats med 63.88% Amanda Lingemyr – Abbeyside Gabby (sto f-14 e Maghera Fadda Lad – Island Lad). LA:1 kat D. Det allra första försöket för Julia Hedlund – Most Wanted Mowgli (val f-12 hos Cornelia Randow e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic) i LA gav 57.22%. Bra träning inför höstens lagdressyr. Efter ponnyklasserna reds ett par storhästklasser. I Msv B:1 blev det 4.e plats med 69.28% för Sara Heed – Qrumelur (val f-04 hos Margareta Heed e Grange Flynn Sparrow u GränsRebecca e Finney Master).15 startande storhästar i klassen. Han är visserligen en storhäst själv, men bara 154 cm. Ekipaget avslutade med en 2:a plats av 11 startade i FEI inl Msv B (J) med 69.83%.

Lite fälttävlan…

Häggums SR. 2*. P70-14-20. På 2:a plats Selma Sjöberg – Rehins Buster (val f-15 e Howard – Rosscastle Fred). Dressyr 67.17%, (straff 32.8). Total straff 32.8.

P80-14-20 vanns av Sofia Madeleine Hovsveen Bood – Corabbey Wild Fire (val f-14 e Corabbey Sebastian – Silver Shadow). Dressyr 72.20% (straff 27.8). Total straff 27.8.

Timrå HFS. 1*. P80 14-20 Segrade gjorde Tuva Lundh – Ashfield Annalex My Drummer Boy (val f-12 e Gwennic de Goariva – Coosheen Callowfeenish Cashel). Dressyr 58% (straff 42%). Total straff 42.0. På 2:a plats Kajsa Östlin – Miss Mayflower (sto f- 07 e All Smoke – Windy’s Boy). Dressyr 57.60%. (straff 42.4). Total straff 42.4. P80 -13. Blågul till Nellie Skatt – Conor’s Lady (sto f-11 e Robe Earl – Frederiksminde Hazy Match). Dressyr 53.48 (straff 46.5%) Total straff 56.5. 

Nu blir det hoppning för resten av slanten…

Båstads Ridklubb. 3*2*. LC kat D. På 2:a plats Nicole Södervall – Adrigoole Smoke (val f-10 e Robe River Mist – All Smoke). LB kat D. 2:a plats blev det också för Saga Rydholm – Brandane Magic (sto f-10 e Silver Heaven – Matty’s Rock), med Tea Jensen – Bjennesby Loreen (sto f-13 hos Kerstin Johansson e Poetic Kelly u Coriona  e Värnbergs Orion) på 3:e. LA kat D vanns av Linnea Eriksson – Emily’s Wish (val f-14 e Clonberne Dun – Clonberne Boy).

Lördag. LB Kat C. På 3:e plats Filippa Ekström – Liskillen Caith (sto f-12 e Maecon Boy – Castleside Tigue). LA kat D. Filippa Lagergren – Gypsy Boy (val f-12 e Coral Misty’s Comic – Tulira Robuck) 3:a. Msv B kat C vanns av Nellie Fredin – Sienna Dusky Sky (sto f-09 e Castleside JJ Junior – Monaghanstown Fred), med Isolde Klich – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise) på 3:e plats.

Söndag. LB kat D. Wilda Altnäs – Cacharelle (sto f-08 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf) tog hand om den blågula rosetten. I LA kat D red Moa Cedergren – Minna Admiral (val f-14 e Robe Blue Thunder – Carraroe Handy) in på 3:e plats.

Två danska ekipage på besök snodde åt sig de främsta placeringarna i de högsta klassserna. Silja Frederikke Kristoffersen – Langtoftegård Lamborghini (val f-12 e Sternbergs Larry Jr – Nørlunds Mr. Swing King) vann Msv B kat D, och Laura Sargent – Foxtown Elderberry (val f-07 e Monaghanstown Boy – Ashfield Hunters Jewel) vann Msv kat D.

Hässleholms RK.1*. LE kat C avd B. Felfria ungponnyer Lovisa Stridsberg – Xtravaganza CJ val f-17 hos Caroline Jeppsson e Dalamöllans Cool Love u  Pallas Ann e Gwennic de Goariva), och i LD kat D avd B Elida Gyding – Ballycastle Cody (val f-15 e Tubber Dew Drop – Caherlistrane Bay). I LC kat C togs 2:a platsen av Marlene Rovina – Glenkyle Hazel  (sto f-08 e Glenkyle Dancer – Lehenagh Lad). I LC avd B blev det ytterligare en ytterligare felfri runda för Elida Gyding – Ballycastle Cody.

Växjöortens FK. 3*2*. LB kat C vanns av Hedda Lindström – Sliabh Foxy (sto f-12 e Robe Thunder – Glenvalley Grey). Kat C avd B. Felfri runda för Alice Johansson – Highburren Princess (sto f-15 e  Golden Glint – Oisin). LB kat D. På 2:a plats Ellen Söderlind – Rhinström’s Keen Katoomba (sto f-07 e Innellan kestrell – Oxenholm Godot), med Meja Eriksson – Ussherpark Andy (val f-06 e Laerkens Cascade Dawn – Drimcong Owen) på 3:e. LA kat C vanns av Amanda Wyckman – Roadside Belinda (sto f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball). LA kat D vanns av Alicia Linder Färmnell – Kotte Pil (val f- 08 hos Leonie Pihl e Poetic Justice u Grytåsa Karamell e Brantshammars Korak). Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard) 3:a.

Lördag. MsvB kat C vanns av Amanda Wyckman – Roadside Belinda, och kat D av Meia Löfberg – Corbally Prince. Vinjettekipagen i farten! Söndag. LB kat D. På 2:a plats Elvira Aaby-Ericsson – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah). I LA kat D tog Cajsa Johansson – Galliano (f-08 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) också 2:a platsen. Msv B kat C. Meetingets tredje seger för Amanda Wyckman – Roadside Belinda var ett faktum. Msv B kat D. 2:a plats till Alicia Jönberg – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy).

Hallsta RK. 3*2*1*. Torsdag. LE kat C. Felfri runda för Lukas Svanlund – Lisrua Fred (val f-11 e Coral Misty’s Bobby – Shannon Prince). Kat D. Felfritt också för Enya Mc Gann Ullberg – Hill View Lad (val f-16 e Lough Melvin Gorteen – Monaghanstown Boy) på deras första tävling. Bild från Sugar Cup tidigare i veckan.

LD kat C. På 4:e plats Mali Sahlman – Martinside Larch (val f-06 e Silverfox Oisin – Shipton Teasel). I LD kat D delade Emelia Vesa – Curralee Lad (val f-12 e Clooshgreen Prince – Westside Fred) och Astrid Jansson – Cúilín Lios (val f-09 e Beagh Lad – Ashfield Jovial Joker) 3:e platsen.

LC kat C. På 2:a plats Wilma Tyrsell –  Fideli QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Grange Flynn Sparrow u Hagens Fancy e Hagens Ryan). 5:a Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia). Eline Hägglund –  Leine Reídh (val f-12 e Garryhinch Finn – Drimcong Owen) på 6:e plats. LC kat D. Astrid Jansson – Cúilín Lios 4:a. I LB kat C. Wilma Tyrsell – Fideli QQ på 2:a plats igen.

Fredag. LB kat C vanns av Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey. Juliette Carrasco – Alkatraz Sandy (val f-13 e Kippure Alkatraz – Ashfield Storm Cloud) på 2:a plats..

Lördag LB. Kat C. Segrade gjorde Clara Persson – Kilconly Kate (sto f-14 e All Smoke – Abbey Fort), och på 2:a plats  Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey. Majken Antonsson – Cloonahinch Aine (sto f- 09 e Smokey Finn –  Earl of Castlefrench) på 4:e. I LB+ kat C blev det 3:e plats för Signe Olsson – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel), och LB+ kat D vanns av Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool).

Ljungby RK. 1*. LE bed A kat D. Felfria var Tilde Blomqvist – Carnaween Bob (val f-11 e  Glenayre Mystical Bobby – Westside Mirah), och Eira Lundahl – Falcon Felix (val f-15 e Laerkens Cascade Dawn – Tulira Robuck). I LD kat D vann Elvira Aaby-Ericsson – Camellia Star (sto f-12 e Shackleton – Earl of Newbridge). På 3:e plats Tove Modig – Clonboo Jack (val f-14 e Ben Bán Cracker Jack – Derrigragh Robin) Kat D avd B. Cornelia Åsenius – Knightsbridge Fionn (val f-16 e Clegganbay Tower – Kilmullen Fionn) felfri.

LC. Kat C avd B. Nelly Liljeren – Pop Corn (val f-15 hos Hannah Pettersson e Vox Pop de l`Aulne u Bjenesby Robyn e Rockfield var felfri på sonen till sin andra ponny. Kat D vanns av Esmeralda Nordkvist – Kildun Lad (val f- 09 e Castlefrench Nero – Robe Thunder). På 2:a plats Ingrid Hultdin – Gentle Alice (sto f-10 e Moorland Snowy River – Village Boy), och vit rosett till Nova Rafaj – Srahrevagh Robe (val f-13 e Robe Earl – Tempo Active Atlas).

LB. Kat C avd B. Nelly Liljeren – Pop Corn felfri. LB kat D vanns av Ellen Modig – Dabrian Dawn (val f-10 e Castle Squire – Moy Hazy Cove). På 3:e plats Amanda Sagemark – Proud Sally (sto f-14 e Clooncarra Fionn – I Love You Melody), och 4:a Ella Sjödahl – Cillian’s Pride (val f-10 e Drumcong Paddy – Celtic Moy Sailor).

Sist men inte minst. Några ströresultat från ej genomgångna tävlingar…

Västerviksortens RF. Alexandra Samuelsson – Carragh Mary (sto f-12 e Dooneen Just Joey – Monaghanstown Fionn) kom 2:a iLD kat D. Kimstad RF. LB kat C vanns av Ada Sernald – Ardoughan Boy (val-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy). Hos Södra Gotlands RK tog Tilde Gustafsson – Bawn Bengy (val f-13 e Dunloughan Scot – Aran Flight) 4:e platsen i LC kat D.

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Jag är helt överväldigt av veckans respons! Så roligt! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättare att redigera. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep