Tävlingssvepet vecka 35

Stort grattis till Elvira Lindgren och Drumfries Barney som vann Inverkansmästerskapet för de yngre vid SM fälttävlan i Ljuslingsbacken. Foto: Hanna Lindgren

Klassen reds i P80 – 13 år. Drumfries Barney är en val f-08 e Dunally Lad – Castleside JJ. Inverkan för de äldre (14-20) reds i P90.  Bäst lyckades Alva Danielsson – Carrigoir Bob (val f-09 e I Love You Melody – Spiddal Playboy) på 5:e plats, med Elliot Zaki –Adams Boy (f-09 e Gloves Bobby – Glenvalley Grey) på 6:e.

Precis utanför i P90, på 7:e plats kom Alva Sätter – Miss Polite (sto-12 e I Love You Melody – Westside Mirah), och10:a Anna Ljungdahl – Lacken King (val f-07 e Brock Lodge Buster – Monaghanstown Fred).

P70 14-20  kom Selma Sjöberg – Rehins Buster (val f-15 e Howard – Rosscastle Fred). På 4:e plats efter dressyren straff 35.0. Susade genom resten felfritt, och slutade på 3:e plats. Total straff 35.0

I SM-klassen CCNP1*-S tog Ida Jansson – Derinograhn Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel) en fin 5:e plats i hård konkurrens av flera av landets bästa fälttävlansponnyer.

Inez Junered – Derryhill High Silver Tempo (val f-12 e Tempo Active Atlas – Glenayre Silver Fox), var supernöjd med sin blott 8-åriga ponnys prestation. Att bland 19 startande på ett SM komma på 8:e plats är inte fy skam. Bra jobbat alla andra också, placerade som oplacerade!

Surahammars RF. LB:1 kat D vanns med 70.71% av Melissa Tapper – Cheeky Playboy (val f-08 e Rossaveal Playboy – Robe Earl). Omskolningen till dressyrponny tycks gå fint. LA:1 kat D kom Isabel Nordström – Gevas Maverick (val f-07 hos Eva Svensson e Backuddens Mountain Haze u Ulricedahls Tamara e Carnaby Patrick Hooligan) på 3:e plats med 64.44%. DM-brons blev det dessutom.

Ryttarkamraterna Finspång. LC:2 kat D. Seger till Felicia Fagerberg och Slieve Bloom Olive (sto f-10 Eastlands Ashiebrae – Streamstown Larry) på 69%.

LB:1 1:a kat D vanns av Tilda Winge – Holmtebo Apple Blossom (sto f-13 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Gurteen Paddy u Hagens Ayla e Spinway Corona) 71.42%. På 2:a plats med 68.92% kom Linn Johansson – Celtic Paddy (val f-11 e Moorland Snowy River – Canal Fred)

Falu RS. Två starter i LA:3 gav en 2:a plats med 66.28%, och en 3:e plats med 64.42% för Jenny Brolenius – Battlestown Callie (sto f-09 e Callowfeenish Mairtin – I Love You Melody). Med en mankhöjd på 152 cm tävlar stoet följaktligen bland storhästar.

Simlångsdalens RF. I LB:1 blev det 4:e plats på 71.60% för Malin Sundberg – Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic). Kat D som tävlar bland storhästar.

Gävle PK. LC:1 kat D. Elin Axelsson – Clonfin Star (sto f-07 e Drumlane Warrior – Murphy Rebel) red in på 2:a plats 68.33%. LA:1 kat D vanns av Rut Eriksson – Porgy (val f-08 e Carnaby Patrick Hooligan u Cantina e Fendth). 60.27%. Lite snål domare sa ryttaren, men var glad och nöjd med sig själv och ponnyn.

Vara HSK. LC:2 kat D. Seger med 69.50% till Frida Svensson – Wild Captain (sto f-06 e Sweetwall Captain Courageous – Westside Mirah). I LB:1 kat D kom Ella Gustafsson – Spiddal’s Breeze (sto f-09 e Spiddal’s Boy – Abbeyleix Fionn) på 2:a plats med 69.10%.

LA:1 kat D vanns av Lovisa Norberg – Glencairn Sandy (val-10 e Black Dandy – Slaney) på 69.86%.

Högbo RK. LC bed A. Felfria ritter för Julia Hugosson – Moscow Flyer (sto f-14 e Tullymore Dew – Moy Hazy Cove). Kat D. Alva Adebäck – Courageous Georgina (sto f-09 e Sweetwall Captain – Kenagh King).

LC två faser kat D. På 2:a plats Emma Westerlund – Burren Bob (val F-07 e Oisin – Westside Fred)

LB bed A. Felfria ekipage: Selma Påhlsson – Malbay Sean (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Blue Smokie), Filippa Berger – Ruby Alex (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Ashfield Festy) samt Alva Adebäck – Courageous Georgina. Sistnämnda ponny är till vardags en poppis lektionshäst hos Gävle Ponnyklubb.

LB kat C. På 6:e plats Emilia Lans – Önnarps Ymer (val f-14 hos Jörgen Folkessone e Önnarps Primör u Önnarps Nobless e Backudden Mountain Haze. I LB kat D placerade sig Molly Ingmarsson – Oatfield Thunder (val f-12 e Robe Earl – Thunderball).

LA kat D. På 4:e plats Selma Påhlsson – Malbay Sean före Stina Löfgren – Doe Bay (f-11 e Kirrin Malichi – Coosheen Callowfeenish Cashel) på 5:e, och Molly Ingmarsson – Oatfield Thunder på 7:e plats.

LA med bed A:1a ”ALFAB Pony Challenge Cup” vanns av Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride), med Selma Påhlsson – Malbay Sean på 3:e plats.

Msv B kat D. Blå rosett till Fanny Fridén – Kee Pearl (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby). Högsta klassen Msv A kat D vanns av Tilde Lindgren – An Gadaí Álainn (val f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves).

Tierps RK. LC kat D. På 2:a plats Emilia Lindberg – Jazz De Rhonon (val f-97 e Vent Fou Duff -Lord Ravary). En fransk gentleman som har varit med länge och lärt upp många ryttare. LB kat D vanns av Ida Humble – Inch Boy (val f-08 e Clogher Boy – Kenagh King).

Piteå  RK. Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove) red hem två blågula rosetter i LA. Den ena A:0 och den andra A:0/A:0. Det ganska nya ekipaget Wilda Sammeli – Birchgrove Diamond (val f-02 e Kilmore Diamond – Wings of Victory), tog en 2:a och en 3:e plats i LC.

Vetlandaortens RF. Lördag. LE bed A. Felfria i kat C var Elsa Stark – Edens Kära Lillan (sto f-04 hos Eva M Östergren e Grange Flynn Sparrow u Edens Evita e Holens Ingolf), och Wilma Wallin – Fountain Heather (sto f-10 e Rosscastle Carroll Owen – Robin Hood). I kat D Nova Ucal – Ratchline Lady’s Man (val f-12 e Western Boy – Bobby Joe).

 LD bed A. Kat C. Felfria var Elsa Stark – Edens Kära Lillan och Tindra Pettersson – Tonewee Lady (sto f-10 e Tassie’s Diamond – Gurteen RebeI l. Kat D var Nova Ucal – Ratchline Lady’s Man också felfri..

LC kat D vanns av Emma Wilén – Swanview Misty Night (sto f-12 e Currachmore Cashel – Robe Earl) med Paulina Wallin – Annestorp Divine (sto f-11 hos Madeleine Olsson e Coosheen Finbarr u Önnarps Lucky Lady e Aladdin) 2:a. I LC+ kat D blev det ytterligare en seger för Emma Wilén – Swanview Misty Night.

Söndag. LD bed A. Kat C. Ytterligare en CR-rosett för det nyblivna paret Elsa Stark – Edens Kära Lillan. I LC kat D kom Tindra Eklund – Doonhill JJ (val f-14 e Currachmore Cashel – Boden Park Finnard) 3:a.

LB kat D vanns av Telma Hansson – Cillians Shadow (val f-10 e Shadow’s Dun – Billy), före Ella Sjödahl – Cillian’s Pride (val f-10 e Drumcong Paddy – Celtic Moy Sailor), och på 3:e plats kom Annie Claesson – Bjennesby Will.i.am (val f-12 hos Kerstin & Paulina Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion). I LB+ kat tog Ella Sjödahl – Cillian’s Pride en 2:a plats.

Skyrup Country Club RF. LB kat D vanns av My Askryd Svensson – An Cú (val f-12 e Glencarrig Knight – Kingstown Boy), före Tilda Lundin – Niles Boy (val f-07 e Gwennic de Goariva – Vales Blue Hazes).

Mälarhöjdens RS. LC kat D. På 2:a plats Emelie Misiura – Arda’s Aramis (val f-08 hos Marlene Näslin e Kulan Kavat u Hagens Nelina e Hagens Jaguar). På 4:e plats Sara Geverts – Ballydaniel Bella (sto f-10 e Springfield Shadow – Abbeyleix Owen), och på 5:e Vera Sonesson – Hillside Joseph (val f-12 e Laerkens Cascade Dawn – Village Boy). I LB kat D tog Leonie Bartoldsson Norrthon – Kilmurray Dukes (val f-09 e Hector of Loughfadda – Sweetwall Captain Courageous) en 2:a plats (foto från annan tävling).

Strömstads RK. LD kat D vanns av Enya Källsvik – Kilfenora Barney (val f-13 e Kippure Alkatraz – True Commotion). Hos Rastaborgs RK tog Elsa Olsson – Sango (val f-09 e Glenayre Silver Fox – Curraghnakeely Murphy´s Holiday) hem segern i LC kat D.

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt med det 🙂

Text: Gerd Eriksson

Snart dags för Connemaramästerskapet i fälttävlan 2020. Det går i samband med Lag-SM hos Flyinge RF 12-13 september. Mästerskapet rids som klass i klassen. P80 för de yngre och P90 för de äldre.

För deltagande krävs att Connemaraponnyn är registrerad hos Svenska connemarasällskapet (SCS) med raskod 33, samt att ryttare, ägare el fodervärd är medlem i SCS.

Anmälan sker i TDB (listan längst ner Connemaramästerskap). Länk till TDB finns HÄR

Author: Tavlingssvep