Tävlingssvep vecka 23

Så har den lite annorlunda säsongen sparkat igång. Ett axplock av placerade främst baserat på inkomna bilder. En eloge till alla arrangörer som kunnat geomföra tävlingarna på bästa sätt trots restriktioner.

På vinjettbilden ses Leah Rosén, som fick en smakstart i debuten på sin nya ponny Cree Mystic (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Slaney). Grattis till tre blågula rosetter och blommor! Foto: Linda Lindholm-Rosén.

Sporren Rid och körsällskap. P70 14-20. På 3:e plats Linn Jonasson – Ardnagrath Sparrow (val f-11 e Gwennic de Goariva – Ashfield Plover). Dressyr 68.02% (straff 32.0). Total straff 32.0.  På 6:e plats Ella Sjödahl – Cillian’s Pride (val f-10 e Drumcong Paddy – Celtic Moy Sailor). Dressyr 63.91% (straff 36.1). Total straff 36.1. P80 upp tom 13. Seger till Elvira Lindgren – Drumfries Barney (val f-08 e Dunally Lad – Castleside JJ). Dressyr 68.26% (straff 31,7) Total straff 35.7

Nynäshamns RK. P70 14-20. 4:e plats till Moa Björklund – Barana Andy (val f-11 e Lishmar Shadow – Westside Fred). 54.13 (straff 45.9) Total straff 47.1. P90. På 2:a plats Maria Svane – Annaghdown Fionn (val f-05 e Smokey Finn – Robin Hood). Dressyr 68.20% (straff 31.8). Total straff 33.4 På 4:e plats Inez Junered – Derryhill High Silver Tempo (val f-12 e Tempo Active Atlas – Glenayre Silver Fox). Dressyr 63% (straff 37,0). Total straff 37.0

Hos Norrahammar-Tabergs RK tog Annie Claesson – Bjennesby Will.i.am (val f-12 hos Kerstin & Paulina Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion) en 2:a plats i LB kat D.

Österlens RK. Lördag. LB bed A. Kat C. Felfri och första ungponnykvalet klart för Nicolina Gustafsson – Kilkillahara Princess (sto f-15 e Burning Daylight – Killaloe Buachaill Mór). I kat D var Otto Smith – Dabrian Dawn (val f-10 e Castle Squire – Moy Hazy Cove) också felfri. Msv B kat D vanns av William Graflind – Rusheenamanagh Lightning Bolt (val f-10 e Callowfeenish Buachaill – Monaghanstown Pat).

Söndag. LA kat C. Mathilda Hansson – Ballywire Mirah (sto f-10 e Westside Mirah – Moy Johnny’s Pride) knep den blågula rosetten, och detsamma gjorde Tilde Arrhagen – Mahurna Shamra Anella (sto f-12 e Spiddal Wills Boy – Emoe Berti) i kat D. I Msv B tog Matilda Hansson – Ballywire Mirah en 2:a plats, medan Tilde Arrhagen – Mahurna Shamra Anella tog ytterligare en blågul.

Skedala RK. LE CR kat C. Felfri runda för Stella Hedman – Dernakesh Rebel (val f- 10 e Murphy Rebel – Spring Con). LD kat C vanns av Maja Johansson – Count On Amber (sto f-11 hos Inger Lindberg e Juno Rory – Count On Chiquita e Countach Campbell). LD kat D vanns av Izabella Movinger – Paradisets Shinola (sto f-10 e Skatholm Thunder Ball – Øxenholm Godot). På 2:a plats Nellie Lindskog – Moystown Lady (sto f-09 e True Commition – Ferdia)

LC kat D. Seger till Fanny Ekström – Westcliffs Poetic Heart (sto f-13 hos Chatrin Blomqvist e e Poetic Expression u Lindens Mah-Jong e Dale Haze). På 2:a plats Izabella Movinger – Paradisets Shinola. LB kat D vanns av Maja Franzén – Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby – Ballinavilla Prince).

Näsets RS. Lördag. LD bed A. Felfria rundor för Linda Backberg – Kays Princess (sto f-09 e Corrib Prince – Blue Smokie), och Saga Duvemo – Poetics Flower (sto f-05 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin). Den blå gruppens LB vanns av Molly Ingmarsson – Oatfield Thunder (val f-12 e Robe Earl – Thunderball) i kat D.

I den vita gruppens LB kat D kom Line Wilhelmsson – Cluainin Ban (sto f-08 e Cloudy Day – Westside Fred) på 3:e plat.. Ekipaget vann sedan söndagens LB. Den nat Msv B kat D vanns av Klara Nordberg – Mount Ross Sprinter (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Mac Owen)

Föreningen Trollhättans SR. Tilda Eriksson – Miss Beautiful Delicious (sto f-09 hos familjen Stamm e Castleside JJ u Okay Bambi e Öxenholms Bobby) red hem blå rosetter i LC och LC+ kat D.  I LB kat C blev det 2:a plats för Kajsa Johansson – Westcliffs Poetic Blue Sky (val f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Poetic Justice u Meja e Hagens O´Chief). Isak Walter – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke) hade lovat sin mormor en rosett, och det blev en blå sådan i LB kat D. I LB+ kat C tog Kajsa Johansson – Westcliffs Poetic Blue Sky 3:e plats, och kat D vanns av Emma Sjöling – Liscannor Beauty (sto f-08 e Tulira Robuck – Windy Day)

Vännäs RK. lördag. LA nat kat C. På 2:a plats  Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons). Seger i MsvB nat kat D Felicia Lundsten – Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice).

Söndag. LA nat kat C. 1:a Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove). MSv B nat kat C vanns av Emmy Lundberg – Balleygraney, och ytterligare en seger blev det för Felicia Lundsten – Ängaskogs Fiona i kat D.

Matfors RS. LC:1 med CS Rosettklass kat D. På 2:a plats 73.51% Smilla Isakas – Attyrory Moonwalker (val f-05). Två rosetter blev belöningen. En för placeringen och en för att ha ridit på mer än 70%. Varför är han med här undrar nu någon? Jo, han har ett chip från CPBS och är således en rasren Connemara, men den irländska säljaren valde att registrera som sportponny med okänd stam. Någonstans på Irland kanske en uppfödare ibland sitter och funderar på vart hans föl tog vägen…

Karlslunds RS. LB:1 kat D vanns av Elsa Olsson – Sango (val f-09 e Glenayre Silver Fox – Curraghnakeely Murphy´s Holiday) på 68.92%.

Sollentuna RK. LB:1 kat D. Hedda Gummesson – Sean Óg (val f-11 e Martan Phaidin Nhoir – Spiddal Playboy) vann på 64.64%. Lisa Granskog – Dunguaire May (sto f-09 e Rocky Cashel – Burren Rocket) tog hem segern i LA:1 kat D på 69.72%

Tack alla som bidragit med bilder. Keep up the good work!

Gerd Eriksson

Author: Tavlingssvep