Tävlingssvep vecka 10

På vinjettbilden Esther Ansgariusson – Loughill Cullen (val f-07 e Corcullen Silver Belle – Matchmakers Lad). Ekipaget tog i hård konkurrens en fin 4:e plats i FEI Lagprogram vid Grevagårdens nationella tävling i helgen. Det var dessutom deras debut i FEI. Grattis och bra jobbat!

Luleå RK. LD CR kat D. Felfri runda för Saga Juuso – Curralee Lad (val f- 12 e Clooshgreen Prince – Westside Fred). I LC kat D kom Josefin Kerttu – Roadside Barney (val f-10 e Rosscon Castle King – Thunderball) på 3:e plats.

LB kat C vanns av Jocelyn Bäckman – Bobby Ard (val f-10 e Celtic Bobby Sparrow – Ferdia). LB kat D vanns av Ella Andersson – Caveran Hill Queen (sto f-06 e Burren Rocket – Monaghanstown Fred), och Jocelyn Bäckman – Bobby Ard avslutade dagen med en 2:a plats i LA. 

Lidköpings RK. LD kat C. På 2:a plats Tilde Malmgren – Lowis Black Pearl (sto f-08 hos Louice Norling e Juno Rory u Lowis Valerie e Hagens Jaguar). LC kat C vanns av  Kajsa Johansson – Westcliffs Poetic Blue Sky (val f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Poetic Justice u Meja e Hagens O´Chief). I LC kat D kom Tuva-Lisa Carlsson –Lundby Zally (sto f-12 hos Hans & Annette Tingvall e Frederiksminde Hazy Chance u Hagens Zunnie e Hagens Ryan) på 5:e plats. Vit rosett till Fanny Wiland – Laheen’s Oscar (val f-11 e Monaghanstown Boy – I love You Melody).

I LB kat C blev det e 2:a plats för Tilda Törnberg –  Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble) I LB kat D kom Filippa Juliusson – Ballymore Boy (val f-07 e Earl of Newbridge – Aran Flight) på 4:e plats. Emma Sjöling – Abbeytown Cove (val f-10 e Rathcoona Cove – Seafield Pookhaun) på 5:e. Vita rosetter till Maja Nicklasson – Hyacinth Bell (sto f-11 hos Ida Bengtsson e Kewin u Daisy Bell e Rolls Royce), Elsa Romfelt – Salix Justice (val f-03 e Glencairn Suprice – Ashfield Festy), Emma Sjöling – Liscannor Beauty (sto f-08 e Tulira Robuck – Windy Day). LA kat C vanns av Tilda Törnberg – Poetic Vanilla Ice, och i LA kat D tog Filippa Hugoson – Ballymore Boy en 7:e plats.

Heda RK. LD CR. Felfri runda red Embla Modemar – Siog Aisha (sto f-08 e Templebready Bo’Sun – Dunlewey Rigmarole) i kat C,  och i kat D Clara Orrenius – Shane´s Pride (val f-08 e Leág – Ardgaineen Boy), samt  Wera Arveberg – Orchard Silver Rocket (val f-14 e Glenayre Silver Fox – Celtic Bobby Sparrow). I LC kat C kom Ebba Nathell – Lough Nippy (sto f-11 e Leág – I Love You Melody) 2:a, och Majken Antonsson – Cloonahinch Aine(sto f- 09 e Smokey Finn –  Earl of Castlefrench) 4:a. I LC kat D kom Thea Jansson – Tara Willow (sto f-13 e  Newgrange Oisin –  Smokey Finn) på 2:a plats.

Vännäs RF. LC kat D. På 3:e plats Meya Åström – Bella Boy (val f-09 e Kinvara Boy – I Love You Melody). I LA kat C segrade Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove). Msv B kat C vanns av Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons), och kat D vanns av Felicia Lundsten – Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice).

Skabersjö RF. Lördag. LE CR. Kat D. Amanda Tränk –  Rosscon Lady Liz (sto f-14 e Frederiksminde Hazy Match – Rosscastle Fred) och Tilde Hansson – Quansboro Martin (val f-12 e Kilmore Diamond – Carra Cashel) red felfritt. LD kat C. På 4:e plats Thea Ekström Winnerdalen – Drummin Dun (val f-09 e Robe Earl – Island Lad). LC kat C vanns av Iris Bernfur – Siegårds Mynthe (sto f-04 e Lofty Roderic – Skousboe Morning Rock) med Tilda Ullatti – Marquessa (sto f-09 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf) på 3:e plats. I LC kat D kom Saga Rydholm – Brandane Magic (f-10 e Silver Heaven – Matty’s Rock) på 2:a plats.

I LB kat B togs 3:e plats av Ronja Kardos – Castlekevin Peppermint (sto f-07 e Hector of Loughfadda – Tulira Corncrake). I LB kat C kom Tilda Ullatti – Marquessa 4:a. I LB kat D blev det 2:a plats för Lovisa Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy). På 3:e plats Lill Wismar – Carnaween Bob (val f-11 e  Glenayre Mystical Bobby – Westside Mirah), och Fanny Biderman – Shanvoher Dewdrop (val f-12 e Bunowen Bobby – Smokey Finn) kom 4:a.

Söndag: LB kat D. Karolina Clair – Tullacháin (val f-11 e Woodfield Sammy – Emoe Berti) kom på 2:a plats.  I LB+ kat B tog Ronja Kardos – Castlekevin Peppermint också en 2:a plats. I LB kat C blev det en 3:e plats för Elvira Lindgren – Drumfries Barney (val f-08 e Dunally Lad – Castleside JJ). 

I LA kat C kom Julius Bengtsson – Chapmans Lupo (val f-02 e Chapman Lane – Cnoc Dabuide) 3:a, och den avslutande MsvB kat C/D vanns av Agnes Olofsson Idrizovic – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak), med Lill Wismar – My Little Beauty (sto f-10 e Murvey Benny – Coral Dun) på 2:a plats.

Botkyrka RS. I LD CR kat C blev det en felfri runda för My Edblad – Menlo Dixie Delight (sto f-13 e Frederiksminde Lorenzo – Rebel Star). Många felfria i kat D: Emma Thörnqvist – Killimor Boy (val f-10 e Kilmore Diamond – Corcullen Silver Belle), Lilly Karlberg – Glenlo Windsor (sto f-09 e Kilmullen Fionn – Windy’s Boy), Matilda Öqvist – Dristloge Dawn (val f-11 e Killmullen Fionn – Grey Dawn), Amanda Svensk – Guilkagh Prince (val f-14 e Classiebawn Hughs Promise – Oisin), Anna Davidsson – Gartan Lady (sto f-08 e Dunally Lad – Drumclonish Davog), samt Teresa Vallin – Arda´s Green Spoot (sto f-04 hos Marlene Näslin e Janus u Backuddens Greenwood Haze e Dale Haze).

LC kat D. 4:e plats till Agnes Rune –  Billy’s Choice (val f-08 e Shadows Dun – Rynn Richard). I LB kat D kom Inez Junered – Derryhill High Silver Tempo (val f-12 e Tempo Active Atlas – Glenayre Silver Fox) 2:a. Samma placering fast i LA kat D blev det för Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool).

Föreningen Mantorpsryttarna. LB:1 kat D. Tilda Winge – Holmtebo Apple Blossom (sto f-13 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Gurteen Paddy u Hagens Ayla e Spinway Corona), kom på 2:a plats med 70%. Klara Ambrosiani –Nice One (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Shanna e Rolls Royce) på 3:e plats med 68.39%.

Tack alla som bidragit med bilder. 

Glöm inte att anmäla till Connemaracup 2020. Proppen finns HÄR.

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter