Tävlingssvep vecka 8

Ett stort grattis till Tilda Törnberg – Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble), som vann finalen av Sverigeponnyn 2020. De vann även onsdagens semifinal på 53.0p, lyckades hålla nerver i styr och dessutom höja poängen lite i finalen. Starkt jobbat! Stort grattis till uppfödare, ägare samt alla andra bakom ekipaget. Foto: Helena Törnberg

På 2:a plats i semi och på 4:e i finalen kom Isabell Lindved på ¾ Connemaran Carramore KC Boy (val f-08 e Silver Shadow – Kylemore Rocky). Av de 400 som ridit kvaltävlingarna tog sig även följande till semifinal med den äran: Junie Ratcovich – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia), Alma Blommesköld – Höryda Joy’s Sunshine Pearl (sto f-08 hos Katja Stenberg e Calvin Klein u Hagens Joy e Värnbergs Orion), Wilma Andersson – CK Showtime (val f-08 e Calvin Klein – Öxenholm Godot), samt Rachel Törnblom – Brolötens Cloetta (sto f-99 hos Brolötens Stuteri e Juno Rory u Molly e Ballydonagh Cassanova). Grattis alla till fina prestationer.

Luleå RK. LC:1 RÅ16. Elin Hansén – Grennan Finn One (val f-11 e Grennan Timmy – Robe Thunder Dun) kom på 3:e plats 67.40%, före Alva Bjuhr – Golden Dream (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Lisette e Dale Haze) på 4:e 65.55%. LB:1 RÅ16 vanns av Meya Åström – Bella Boy (val f-09 e Kinvara Boy – I Love You Melody). 67.85%. Ett ekipage som åkte för att träna lite på dressyrstaket.

LA:1 RÅ12. Blott 11-åriga Klara Johansson på Hansas Daisy (sto f-02 hos Gabriella Allard-Johansson e Lofty Roderic u Hagens Naughty-Nora e Hagens Jaguar) red ihop fina 68.33%. LA:1 RÅÖ  vanns av Kajsa-Stina Olofsson – Cody (val f-10 e Castleside JJ Junior – Island Lad) med 67.63%. Klara Johansson – Hansas Daisy lyckades på söndagen med bedriften att få exakt samma resultat i LA:1 RÅ12 som dagen innan!

Gävle RS. LC:1 kat C vanns av Selma Boström – Beaghbeg Dubh (sto f-13 e Oisin na Coilltedubh – Quilta silver) 69.07%. LC:1 kat D. På 4:e plats efter problem med några solkatter som störde, kom Sofia Domeij – China Girl (sto f-04 hos Maria Gillingstam e Janus u Chera-Li e Myrens Wilbur) med 67.03%. LB:1 kat D vanns av Sofia Domeij – China Girl med 66.78%.  

Eskilstunaortens RF. LD+ kat D. Maja Österberg – Monroe Bob (val f-12 e Derravarragh Smithy – Coosheen Thyme) på 2:a plats och Mercedes Schön – Newgrange Warrior (val f-11 Cuileog Cashel – Wings of Justice) på 4:e. LC+ kat D vanns av Victoria Norrman – Aero’s Boy (val f-07 e Rathcoona Cove – Emoe Berti), med Jouline Havsénius – Crownhill Sparrow (val f-11 e Rathcoona Cove – Bobby Sparrow Blue) på 4:e plats. I LB+ kat C segrade Tea Skippari – Skatholm Bonaparte RC-DEN S1 (hin f-09 e Pady Melody D’Auxence u Skatholm Zoya e Cocum Jackpot), med Nora Andersson – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy) på 3:e plats.


Tingsryds Rid & Körklubb. LC kat C. Segrade gjorde Ellen Modig – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard). I LC kat D blev det 4:e plats till Hilda Andersson och Truska Sea Breeze (val f-11 e Streamstown Mickey – Moy Hazy Cove), med Ella Sjödahl – Cillian’s Pride (val f-10 e Drumcong Paddy – Celtic Moy Sailor) på 6:e. I LC avd B red Meia Löfberg en felfri runda på ungponnyn Heatherview Rockey (val f-15 e Caherlistrane Bay – Corrib Prince).

LB kat C. Här tog Ellen Modig – Liscarrow Lad tog ytterligare en blågul rosett. I LB kat D. 2:a plats till Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard). I LB+ kat D Ellen Thunberg – Clifden Hero (val f-00 e Black Dandy – Tulira Corncrake). Ponnyn nybliven 20-åring.

LA kat C. På 2:a plats Amanda Wyckman – Roadside Belinda (sto f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball). LA kat D vanns av Meja Eriksson – Ussherpark Andy (f-06 e Laerkens Cascade Dawn – Drimcong Owen).


Tack alla som bidragit med bilder. 

Text: Gerd Eriksson

Glöm inte att anmäla till Connemaracup 2020. Se propositionen HÄR.

Author: Nyheter