Tävlingssvep vecka 3

Ett minisvep den här gången, då tävlingssäsongen inte har kommit igång ännu. På vinjettbilden Rasmus Aasland från Norge och svenskfödda Poetic’s Floura (sto-07 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim). Ekipaget segrade i 1.25 i Riders Cup – Baltic Cup som gick av stapeln i danska Herlufmagle. Foto: Therese Aasland.

Agnes Olofsson Idrizovic – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) blev bästa svenska ekipage med en individuell 2:a plats i 1.15 (kat C), och guld med det svenska laget. De danska Connemaraekipagen var på bettet, och tog många placeringar. Den högsta klassen GP 1.30 vanns av Freya Strandby Møller – Attyrory Rebel ex Miko (val-06 e Tempo Active Atlas – Coosheen Bailey). Clara Savas Olsen – Ardara Lady (sto f- 10 e Dunally Lad – Ashfield Romeo), kom 3:a i 1.20. Emma Ponsaing – Doon Laddie val-04 e Silver Shadow – Island Lad) placerade sig som 4:a i 1.25. Andra danskar som utmärkte sig var tex Ida Sylvest – Kiltiernan Bella (sto f-13 e Dunlewey Goshawk – Coral Gold), Cornelie Catarine Christiansen – Derrymattery Flash (val f-07 e Robe Thunder – Ardravinna Andy), Julie Stampe Skov – Robe Duster (val f-04 e Earlson – Caperann Ranger) samt Helene Marie Mauritzen på Tinnerath Lad (val f-07 e Ashfield Romeo – Callowfeenish Buachaill). En ponny som tidigare tävlat i Sverige. På bilden med en tidigare ägare.

Nynäshamns RK. Reg Dressyr. Bra  början på året för hemmaekipaget Lisa Granskog – Dunguaire May (sto f-09 e Rocky Cashel – Burren Rocket). De red hem en 2:a plats i LA:1 på fina 68.611%.

Umeå RF. Lokal/regional hoppning. LE CR. Brodde Wallentinsson – Lisrua Fred (val f-11 e Coral Misty’s Bobby – Shannon Prince felfri i kat C. Indra Lundsten – Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice), Angelica Strandberg – Clonkeen Honda (sto f-11 e Fionas’s Man – Island Lad) och Meya Åström – Bella Boy (val f-09 e Kinvara Boy – I Love You Melody) felfria i kat D. De två sistnämnnda gick även varsin felfri runda i LD CR. Lite historia här. Bella Boys mormors mor hette Sprat Lady. Flerfaldigt placerad vid Clifden Show. Hennes helsyster Grey Ladyfriend kom till Sverige, och blev stamsto vid Gräns Stuteri, Uppsala. 

I LC kat D blev det 3:e plats för Vilja Nordström – Golden Island Rose (sto f-10 e Cloughill Island -Monaghanstown Flonn). Reg LB inverkan. Ett Connemaraekipage i startfältet. Selma Påhlsson – Currabawn Honey Bee (sto f-09 Gwennic de Goariva – Aran Flight). Fina inverkanspoäng 25.5, som skulle ha givit en semifinalplats, om bara inte en bom hade fallit. Så synd! Sista klassen för dagen,  reg LA vanns av Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove) kat C.

Tack till er som skickat bilder!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter