Tävlingssvep vecka 1-2

På vinjettbilden Meia Löfberg och Corbally Prince som tog två placeringar i LA hos Helsingborgs Fältrittklubb. Läs mer nedan. Foto: Amie Löfberg

Helsingborg HFRK. Trettonspelen. Lördag LC Clear Round. Felria i kat C var Vilma Hügert – Drimnagh Doll (sto f-12 e Newtown Rebel – Leág), Alma Blommesköld – Höryda Joy’s Sunshine Pearl (sto f-08 hos Katja Stenberg e Calvin Klein u Hagens Joy e Värnbergs Orion). I kat D Karolina Clair – Tullacháin (val f-11 e Woodfield Sammy – Emoe Berti), Lovisa Pedersson – Killimor Gin (val f-11 e Kilmore Diamond -Cloughill Island), Loviza Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy), samt Ellen Lindow – Ferafad Lassie (sto f-11 e Spiddal Wills Boy – Monaghanstown Fionn). 

I LB kat C knep Alma Blommesköld – Höryda Joy’s Sunshine Pearl en vit rosett. I LB kat D blev det en 4:e plats för 4:a Isabel Hafström – Burren Lad (val f-06 e Oisin – Westside Fred), och Loviza Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope tog här en 8:e plats. Ny ryttare på ”Diego” som han kallas.

LA kat C. Första rosetten detta meeting för Stella Lindquist – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel). En gul sådan. I LA kat D kom Emmie Bengtsson –  Poetic’s Cherry Pie (sto f-08 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin) 2:a, med Emma Åkesson – General Lee (val f-10 e General Humbert – Moy Hazy Cove) på 3:e plats. Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard) 4:a, och Alice Ylipää Abrahamsson – Kildromin Áine (sto f-10 e Andy’s Pride – Glencarrig Finn) på 5:e plats.

Även på södagen reds LC som CR. Felfria i kat C Emma Schön – Dalamöllans First Love (sto f-09 hos Susann Erlandsson e Poetic Justice u Önnarps Lovely e Backuddens Mountain Haze), Alma Blommesköld – Höryda Joy’s Sunshine Pearl, Frida Öjeblad – Easter Dawn (sto f-07 e Derrymore Duncan – Moy Johnny’s Pride) och Liam Nilsson – Midnight Star II (sto f-08 hos H & A Börnes e Hagens O’Chief u Pilgaards Daisy e Hedehusets Chan-Roa).

LA kat C  vanns av Stella Lindqvist – Walnut. I LA kat D togs ytterligare en 4:e plats av Meia Löfberg – Corbally Prince. Felfria rundor i LA under meetinget, och därmed har ekipaget kvalat in till Msv B. På 7:e plats det danska ekipaget Cornelie Cristiansen på Derrymattery Flash (val f- 00 e Robe Thunder – Ardravinna Andy), och 9:a Alice Ylipää Abrahamsson – Kildromin Áine.

Msv B. Kat C vanns av Sveriges högst rankade ekipage i hoppning kat C 2018; Agnes Olofsson Idrizovic –Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). På 4:e plats Stella Lindqvist – Walnut, som ligger bland de 10 främsta i rankingen. Agnes och Giovanna avslutade sen dagen med vinst i Msv A.

Hallsta RK. LD två faser.  Kat C vanns av Leah Rosén – Starrhult Rebecca (sto f-02 hos Stuteri Starrhult e Hagens Ryan u Starrhult Lady Rowena e Rooar) efter två snabba rundor. I kat D kom Emma Waern – Lough Boy (val f-10 e Dunloughan Scot – Andy’s Pride) på 2:a plats. LC kat C vanns av Frida Levin – Fideli QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Grange Flynn Sparrow u Hagens Fancy e Hagens Ryan), före Leah Rosen – Starrhult Rebecca på 2:a plats.

LB inverkan och kval till Sverigeponyn. På 2.a plats med 23p; Rachel Törnblom – Brolötens Cloetta (sto f-99 hos Brolötens Stuteri e Juno Rory u Molly e Ballydonagh Cassanova) och därmed vidare till semi på Göteborg Horse Show. Placerade sig i den stora klassen med 48 starter gjorde även Ida Kesti – Rathmore Maxie (sto f-11 e Howard – Abbeyleix Owen). 

Tack alla som bidragit med bilder.

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter