Tävlingssvep vecka 50

På vinjettbilden från vä: Lovisa Korneliusson – Masshill Phoenix (val f-13 e Innellan Phoenix – Leág), Philippa Korneliusson – Ix de L’Aulne (val f-96 e Dexter Leam Pondi – Gold Fort), Cajsa Hermansson – Sallins Fred (val f-10 e Canal Fred – Drumclounish Davog). Foto: Anette Korneliusson.

Tomten kom tidigt till den 11-åriga ryttarinnan i mitten. Hon skulle bara hjälpa storasyster att värma upp Ix de L’Aulne på Grevagårdens julhoppning P&J. Hon har inte vågat hoppa honom tidigare, eftersom han är lite av en racer. Nu blev det ändå ett par språng på framridningen, och det slutade med inte bara en, utan två felfria rundor på meterhöjd. Bästa julklappen! Dessa fantastiska gamla ponnyer som gör sina ryttare lyckliga år efter år!

Flyinge HSK. Felfri i LE CR kat D. Tilda Nilsson – Logmore Sally (sto f-09 e Wings of Justice – Wings of Justice). I LD med två faser kom ekipaget på 2:a plats. När jag läste härstamningen tänkte jag att det måste vara felskrivet i TDB. Jag slog upp Logmore Sally i den irländska databasen, och konstaterade att så var inte fallet. Modern hade fölat som 3-åring, så med största sannolikhet en olyckshändelse. Jag tyckte även att moderns namn var lite bekant. Mycket riktigt! Sweet Sally f-06 e Wings of Justice – Robin Hood). 

I LC kat C segrade Elvira Lindgren – Drumfries Barney (val f-08 e Dunally Lad – Castleside JJ). Det är ett ekipage som också gått fälttävlan med bra resultat under året. På 6:e plats Ester Svärd – Mairtin Og (val f-06 e Starsky – The Fugitive). 

LB kat C. Ytterligare en blågul rosett till Elvira Lindgren – Drumfries Barney. På 4:e plats Tilda Ullatti – Marquessa (sto f-09 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf), och 5:a kom  Iris Bernfur – Siegårds Mynthe (sto f-04 e Lofty Roderic – Skousboe Morning Rock). Danskfödd ponny (Bornholm) men tillverkad i Sverige. Pappa Roderic som numera är valack fyller 30 år nästa år!

Ekipagen i avd B får ockå hänga med denna gång. I LC kad D blev det en felfri runda för Marie Skogström –Menlo Flyer (val f-09 e Coral Misty’s Comic – Abbeyfort), liksom för Malou Hörgerud – Kilfenora Debbie (sto f-13 e Riverside Rebel – Castle Squire), och hon red även felfritt på den egna ponnyn My Lucky Lad of Shanbo (f-10 e Shackleton – Murphy Rebel). I LB kat D blev det en felfri runda för Frida Molin – Bjennesby Loreen (sto f-13 hos Kerstin Johansson e Poetic Kelly u Coriona  e Värnbergs Orion).

Förra veckan presenterades de bästa 6-åringar i hoppning, och nu kommer turen till 5-åringarna. Eftersom de inte får starta i avd A kan de inte samla poäng som 6-åringarna. SvRF Ungponny är den enda tävling som ger poäng. Högst rankade är således de ponnyer som placerade sig där. 

Proud Sally (sto f-14 hos Tom Vahey e Clooncarra Fionn u Kim e I Love You Melody) vann finalen i kat D, och gick felfritt genom hela tävlingen. Det gjorde också Mr Felix Heartbreak (val f-14 hos Susanne Kinhult e Poetic Expression u Kimberley e Värnbergs Neptunus), och han var 2:a i finalen i kat C. Det sistnämnda ekipaget vann senare även SPAF ungponnyfinal kat C. Stort grattis till deras duktiga ryttare och till uppfödare, ägare och alla andra bakom dem. 

Årets kortaste dag närmar sig, och årets kortaste tävlingssvep är publicerat! Det fanns endast en tävling denna vecka, och inga fler återstår. Vecka 51-52 utgår därmed. Tack till alla som bidragit med bilder under året, och fortsätt skicka in vid placeringar. Next stop är Trettonspelen i Helsingborg, dressyr i Botkyrka och hoppning med Sverigeponnyn i Hallsta.

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter