Tävlingssvep vecka 40

Ett axplock av placerade från några av helgens tävlingar. Baserat på inkomna bilder. På vinjettbilden det fina dressyrekipaget Åsa Johnsson – Zander’s Positano (se nedan). Foto: Emma Johnsson

Trosa RS. Lokal (häst). Åsa Johnsson – Zander’s Positano (val f-12 hos Annica Zander e Bunowen Paddy u Glaskopf Grey Joanna e Frederiksminde Hazy Marvel) segrade i LB:1 70.536%. En D-ponny som tävlar bland storhästar. 23 startande i klassen.  

Vetlandaortens RF. Regional. LA:P2 kat D. På 2:a plats 69.033% Ebba Paulsson – Gräns Tabasco (val f-04 hos Sigrid & Ylva Gahne e Grange Flynn Sparrow u Gräns Tussilago e Finney Master). Sundsvalls FRK. Lokal (häst). På 2:a plats i LB:2 med 68% Sara Björklund – O’Key (val f-04 hos Solveig & Walter Rutgersson e Calvin Klein u O’sofin e Hagens Lance). O’Key är över ponnymått.

Botkyrka RS. Lokal. LB:1 kat D. Mia Jöransson – Skaergårdens Movie Night RC 121 (hin f-12 e Marvel van Graaf Janshof – Frederiksminde Hazy Marvel) vann på 73.750%. Ekipaget har kvalat in till Agria Pony Trophy med final på Elmia i vecka 44. I LC kat D togs 3:e plats 69.259% av Hedda Gummesson – Sean Óg (val f- 11 e Martan Phaidin Nhoir – Spiddal Playboy).

Luleå RK. Dressyr & hoppning. LC:1 kat D. Seger 70.926% till Elin Hansén – Grennan Finn One (val f-11 e Grennan Timmy – Robe Thunder Dun) På 2:a plats 69.074% Hedda Fabricius – Ballinahown Johnie (val f-11 e Castleside JJ Junior – Spiddal Playboy). Ballinahown Johnie är till vardags lektionshäst hos Piteå RK. LB:1 kat D. 4:e plats till Elin Hansén – Grennan Finn One 65.179%.

LA:1 kat C vanns av Alva Bjuhr – Golden Dream (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Lisette e Dale Haze) 68.056%. LA kat D vanns av Emmy Mörk Lundberg – Thunder of Steel (val f-11 hos Martina Rogö e Starrhult Bossanova u Rollexia e Rolls Royce) med 65%. Efter söndagens hoppning togs guldet i kombinationstävlingen Kurirenmästerskapet kat C av av Alva Bjur – Golden Dream, och i kat D blev det en silvermedalj till Elin Hansén – Grennan Finn One. Guldet i kat D togs av Ella Eriksson på ¾ Connemaran Miramis (val f-99 e Kamik Breeze – Sunshine Boy) med Lippizaner på mödernet.

Sundsvalls RK. Regional/lokal. Lördag. LB kat D vanns av Alice Jonsson – Rachra Lad (val f-10 e Gurteen Lad – Tynagh Miller). På 5:e plats 5:a Klara Nordberg – Mount Ross Sprinter (val-11 Lycon Cong Blossom – Mac Owen). I LA kat C segrade Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons).

Söndag. LD CR. Felfria rundor för Twilight Gem (sto f-10 e Sweet Wall Captain Courageous – Lough Fee Warrior) i kat C, och Saga Duvemo – Poetics Flower (sto f-05 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin) i kat D. LC kat D. På 2:a plats Tove Berglund – Laragh Hill (sto f-07 e Maam Hill – William’s Boy). LB kat D. Ella Hallnor – Farran Earl (val f-10 e I Love You Melody – Robe Earl) på 4:e plats. MsvB kat C. Blå rosett till Emmy Lundberg – Balleygraney.

Gävle Ponnyklubb. Lokal/regional. Felfri i både LE och LD CR kat C var Ziri Bosell – Clonbur Katy (sto f-11 e Dooneen Just Joey – Newgrange Dancer). Dagen till ära blå rosetter till alla i CR. I LC kat C kom Julia Eriksson –Robe Rena (sto f-10 e Robe Earl – Thunderball) på 2:a plats. LC kat D vanns av Saga Kumlin –The Hiker (val f-03 e Ballinavilla Prince – Ruaille Buaille Bui). LB kat C. vanns av Maja Källman – Braveheart (sto f-11 e Gwennic de Goariva – Abbeyleix Owen), med Julia Eriksson – Robe Rena 2:a. I LB kat D tog Saga Kumlin – The Hiker sin andra blågula rosett. På 2:a plats Stina Löfgren – Doe Bay (val f-11 e Kirrin Malichi – Coosheen Callowfeenish Cashel).

Sollentuna RK. Lokal. LD kat D. 2:a plats till Emma Oscarsson – Ballycar Lad (val f-10 e Murvey Benny – Gloves Misty Owen), med Mercedes Schön – Newgrange Warrior (val f-11 Cuileog Cashel – Wings of Justice) på 4:e plats. Den röda rosetten gav mersmak, för ekipaget vann sen LD+ av bara farten.

Skabersjö RF. Lokal/regional. Bland de placerade. I LB kat C. 2:a Mathilda Hansson – Ballywire Mirah (sto f-10 e Westside Mirah – Moy Johnny’s Pride) LB kat D. Vann gjorde Tilde Arrhagen – Mahurna Shamra Anella (sto f-12 e Spiddal Wills Boy – Emoe Berti), med Linnea Åberg Cronin – Caherview Paddy (val f-08 e Castleside Carrig – Tulira Finn MacCool) på 3:e plats.

LA kat C vanns av Agnes Olofsson Idrizovic – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak), med Julius Bengtsson – Chapmans Lupo (val f-02 e Chapman Lane – Cnoc Dabuide) på 3:e plats. LA kat D. Blå rosett till Julia Vinkler – Cronin’s Dream (sto f-09 e Sweet wall Captain Courageous – Moy Hazy Cove). I LC kat B togs 2:a platsen av Ronja Kardos – Castlekevin Peppermint (sto f-07 e Hector of Loughfadda – Tulira Corncrake). LC kat C blev det också en 2:a plats för Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer). 

Huddinge RK. Regional. LA kat D. 3:a Emelie Lacker – Snorkfröken (sto f-06 hos Eva Insulander e Grange Flynn Sparrow u Lilla My III e Kamillo av Haga). Ronneby RK. LA kat D. 2:a Meja Eriksson – Ussherpark Andy(f-06 e Laerkens Cascade Dawn – Drimcong Owen).

Björbäcks RF. Lokal. LC+ kat D vanns av Maxine Vikström – Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby – Ballinavilla Prince). På 2:a plats Filippa Bengtsson – Ardmeenan Prince (val f-09 e Malbay Mist – Tulira Edward). Det sistnämnda ekipaget vann sen även LB+ kat D.

Grankärrs Gränsryttare. Lokal. LD kat C vanns av Rasmus Sandberg – Nygaards Fölfod (sto f-97 e Baunelys Dipper – Huvholmens Golden Flash). I LC kat C kom Hedda Johansson – Arda’s Tullamore (sto f-05 hos Marlene Näslin e Calvin Klein u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze) på 2:a plats.

Linköpings FRK. I LC med inverkan kat D placerade sig Filippa Lagerkvist – Ballylee Bofin (val f-13 e Chrusheen Moody Blue – Glencairn Surprise). Ett omnämnande till fotografen här. Jättefin bild!

Tack alla som bidragit med bilder.

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter