Tävlingssvep vecka 28

På vinjettbilden Filippa Lagergren – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred), som kom 2:a i Falsterbos NAF Five Star Magic Pony Grand Prix. Foto: Fia Lagergren. Stort grattis!

Den här helgen har det varit stiltje på tävlingar. På Schultz arena utanför Enköping var det dock en regional/lokal hoppning med klasser LB/LA/MsvB. I LB kat D blev det en 2:a plats för Alma Wiss och Tibor of Carraghduff (val f- 97 e Tynagh Miller – Ardravinna Andy). En vit rosett till Izabelle Lundin på Ballinacarra Sunset (val f-12 e Shadow’s Dun – Leág). I LB kat C kom Kajsa Berggren – Distant Lad (val f-10 e Maghera Fadda Lad – Ballinavilla Prince) precis nedanför strecket efter två felfria faser.

La kat D vanns av Meja Åhlberg – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox  Tulira Finn Mac Cool). Ekipagets 7:e seger på raken. Därav den glada minen. Vit rosett till Malin Jansson – Laurel of Coilltedubh (sto f-03 e Monaghanstown Fionn – Callowfeenisch Mairtin).

Msv B kat D vanns av Maja Williamsson – Boltown Angelina (sto f- 08 e I love You Melody – Carra Cashel). Ett ekipage som har haft ett mycket fint år så långt. Förra året slutade de som nr 83 på rankinglistan. Just nu ligger de på plats 17, så ett rejält kliv uppåt. 

Jag kan också konstatera att när drygt halva året gått, finns 29 Connemaror bland de 100 främsta i hoppning kat D. De flesta med placeringar i lägst Msv B. Inte illa!!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter