Tävlingssvep vecka 26

Ett axplock av helgens placerade Connemaror. Vinjettbild: Prisutdelning nationell LA. Fem Connemaror och en Connemarakorsning. Segraren längst till höger. Påpasslig fotograf: Monica Karlsson.

Ale-Jennylunds RK. Fredag. LC kat C. 3:a Anna Warberg – Champayne Friendly (val-11 e Mirah’s Oyster Bandit – Woodbrook Cognac). LC kat D vanns av Saga Albinsson – Rathlee Mairtin (val-11 e Oxhill Mairtin – Slaney). 2:a Emilia Finn på AC-Sibrahim Ben af Engvang (val f-06 e Innellan Kestrel – Öxenholm Godot) och på 3:e plats Alva Gustafsson – Boyne Valley Trim Trotter (val f-11 e Murvey Chelton – Murphy Rebel).

LB kat D. Emelie Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan). Annie Karlsson – Cnocban Annabelle (sto f-08 e Fernville Danny – Ballydonagh Cassanova) 3:a. Selma Staffare – Munsboro Meg ex Cashelbay Meg (sto f-08 e Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred) 6:a.

LA kat C. 2:a plats till Stella Lindquist – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel). I LA kat D blev Maja Williamsson – Boltown Angelina (sto f-08 e I love You Melody – Carra Cashel) också 2:a. Disa Johnson – Ruby Alex (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Ashfield Festy) 3:a, och med Elsa Nord – Finbar (val f-08 e Frederiksminde Hazy Move – Wings of Victory) på 5:e plats.

Lördag. LA kat C. Emelie Edvardsson – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise) på 2:a plats, och Vilma Westman – Barana Dex (val f-11 e Reneharney Silver Boy – Dexter Leam Pondi) 4:a. I LA kat D blev det en 4:e plats till Selma Staffare – Munsboro Meg, före Julia Hansson på Fanad Tracy (sto f-10 e Ballybaun Robuck – Ashfield Romeo) på 5:e plats. Lördagens Msv A slutade på bästa sätt. I kat C kom Stella Lindqvist – Walnut 2:a, och kat D vanns av Maja Williamsson – Boltown Angelina.

Söndag. I LA kat C blev det en 3:e plats till Vilma Westman – Barana Dex. I kat D blev det storslam (se vinjettbilden). 1:a Maja Williamsson – Boltown Angelina. 2:a Annie Karlsson – Cnockban Annabelle. 3:a Emelie Lundblad – Kilmurray Millie. 4:a Emilia Nordstedt – Flammabyggets Hamlet (korsn val f-94 hos Pia & Ted Nätterqvist e Poetic Justice). 5:a Selma Staffare – Munsboro Meg, och 6:a Elina Månsdotter Kjerstensson – Goulane Prince (val f- 08 e Cashelbay Prince – Rosenaharley Laughris). I MsvB kat C togs ytterligare en 2:a plats av Stella Lindquist  Walnut, och i kat D kom Disa Johnson – Ruby Alex 4:a.

Tingsryd. I Börjes Cup A-final kat C kom Clara Lilja – Sun Wind (val f-11 hos Anneli Persson e Touchwood Winston u Sweet Sunflower e Sunshine Boy) på 4:a. Kat D vanns av Linnéa Gustafsson och Galway CJ (f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy), med Filippa Andersson – Buachaill Bothar Bui (val f-05 e Earl of Newbridge – Fort Dara) 2:a. Börjes Cup Consolation kat D vanns av Malou Svensson – Drumany Warrior (val f-06 e Bradlieve Delight – Corbally Con). I lilla Börjes Cup Consolation kat C kom Nelli Ericsson – Arke Epona (sto f-10 e Rathlinn Robin – Tulira Corncrake) 4:a. I kat D Thindra Lundqvist – Seychelles Saoirse (sto f- 10 e Lough Fee Prince – Glencairn Surprise) 3:a, och Emma Lindqvist – Jane of Moycullen (sto f-07 e Carraig Eibhir – Mac Owen) 5:a.

I lilla Börjes Cup Consolation kat C kom Nelli Ericson – Arke Epona (sto f-10 e Rathlinn Robin – Tulira Corncrake) på 4:e plats. I kat D kom Thindra Lundqvist – Seychelles Saoirse (sto f- 10 e Lough Fee Prince – Glencairn Surprise) på 3:e plats, medan Emma Lindqvist – Jane of Moycullen (sto f-07 e Carraig Eibhir – Mac Owen) tog en 5:e placering.


Vingåkers RF. Meeting torsdag – söndag. LD kat C. Alicia Olsson – Kilberan Hazel (sto f-11 e Carraig Galen Miller – Ashfield Plover) på 5:e plats. LD kat D. Isabelle Lundqvist – New Line Sammy (val f-11 e Woodfield Sammy – Coral Prince) 4:a. I LB kat C blev det 2:a plats för Filippa Ratcovich – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia). I LB kat D samma placering för Ida Brolin – Glanstrasna Melody (val f-06 e I Love You Melody – Aille Hasty Bits), med Ebba Andersson – Glenlo Windsor (sto f-09 e Kilmullen Fionn – Windy’s Boy) på 3:e plats.

Grattis till Västerås RS som genom totalsegern i div1 går upp i Elitallsvenskan nästa år. I laget red bla Filippa Ratchovich – Ballydoolagh Abbey. Därav den stora pokalen på bilden!

Miranda Åkesson – Celtic Glashouse Mist (sto f-08 e Dexter Leam Pondi – Corcullen Silver Belle) kom 5:a i LC kat C. I LB kat D kom Victoria Norrman – Aero’s Boy (val f-07 e Rathcoona Cove – Emoe Berti) 4:a.

Lördag. LC kat C  vanns av Frida Levin – Fideli QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Grange Flynn Sparrow u Hagens Fancy e Hagens Ryan). LB kat C. Tilde Westin – Cavan De Treille (sto f-12 e Dexter Leam Pondi – Knockadreen Holiday Cliff) red in på 5:e plats. LA kat C kom Rachel Törnblom – Brolötens Cloetta (sto f-99 hos Brolötens Stuteri e Juno Rory u Molly e Ballydonagh Cassanova) 2:a, och i LA kat D 7:e plats till  Fredrica von Celsing – Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny´s Pride e Rynn Richard). Söndag. LB kat D. 3:a Ebba Lundström – Stripe Leanne (sto f-11 eTemplebready Fear Buí – Crannard Joker), och på 6:e plats Theodora Slou – Springers Mountain Mist (val f-12 e Springers Golden Atlantis –  Poetic Justice).


Söderhamnortens RF. LB kat C vanns av Felicia Forsgren – Inishturkbeg Bright Dawn (sto f-09 e Walstead Cartier – Atlantic Prince of Peace). I LB kat D  segrade Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e  Lettermuckoo Lad – Moy Johnnys Pride), med Line Wilhelmsson – Cluainin Ban (sto f-08 e Cloudy Day – Westside fred) på 3:e plats. I LC kat D kom Alexandra Mattsson – Flai (sto f-09 hos Ulla Inge e Grange Flynn Sparrow  u Lindens Aileen e Juno Rory) på 2:a plats. I LB+ kat D blev det ytterligare en seger för Vilma Hedlund – Glentrasna Girl. I LA kat C 2:a plats till Felicia Forsgren – Inishturkbeg Bright Dawn. I Kat D samma rosettfärg för Tilde Jonsson – Oatfield Thunder (val f-12 e Robe Earl – Thunderball).


Gripens RF. Hampus Edh – Lord Feiritéar (val f-06 hos Aneli Svensson e Coosheen Finbarr u Lady Wind e Clifden Wind) red in som 4:a i LB:1 på 68.750%.

I Gyttorp blev Tindra Kampman – Tic Tac (val f- 01 hos Karin Christensen e Countach Campbell u Köhls Rapsodi e Pommac) meetingbäst genom seger och en 2:a plats i LB:1 70.714% resp 67.679%.

Hos Smedstorp RS kom Åsa Johnsson – Zander’s Positano (val f-12 hos Annica Zander e Bunowen Paddy u Glaskopf Grey Joanna e Frederiksminde Hazy Marvel) 2:a i LC:2 66.333%. Kat D bland storhästar.

Hagalyckan So Marvellous (f-94 hos Kristina Blad e Öxenholm Marble Jr u So-Nice e Nice-n’-Easy) är en D-ponny som för omkring 10 år sedan gick dressyr tom Lagprogrammen. Hans ägare sen 14 år tillbaka, Frida Andersson red honom då, och han blev kvar hos henne efter ponnytiden. I år har de visat upp sig ett par gånger bland storhästar. Med bla en 5:e plats i LB:1 på drygt 64%.

Föreningen Storbyns Ryttare. De främst placerade fredag. LD kat D. På 3:e plats Clara Änggård – Beau Star (val f-12 e Shadow’s Dun – Murphy Rebel). LC kat D. Wilma Lindquist – Lisrua Blue (sto f-10 e Coral Misty’s Bobby – Blue Smokie) kom också 3:a.

Lördag LD kat D. 4:a Tilda Eriksson Jäder – King of the Manor (val f- 13 e Pearl’s Cove –  Castlestrange Fionn). I LC kat B kom Ellen Olsson – Longhill Girl (sto f-08 e Will’s De Danann – Ashfield Hunters Jewel) på 4:e plats. Med storasyster Signe i sadeln blev det på söndagen en placering i LB.

LC kat D. 2:a kom Wynja Aho – Ballyard George (val f-12 e Ballyard Prince – Village Boy). Ida Falk – Tully Express (sto f-08 e Matchmakers Lad – Maam Hill) 5:e plats. LB kat C. 2:a kom Olivia Eriksson – Önnarps Quattro (val f-07 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Babette e Aladdin). LB kat D. 4:a Emmy Brantmark – Maumturk Boy (val f-07 e Newbridge Oliver – Innellan Kestrel). LA kat C. På 2:a plats Vilda Norström – Glenlo Gale (val f-11 e Kilmullen Fionn – Earl of Newbridge). LA kat D 1:a Louise Landberg – Forest Birch (val f-09 e Westonhouse Straboe Bobby – Templebready Fear Bui).

Söndag. LC kat C. 3:e plats till  Maja Källman – Braveheart (sto f-11 e Gwennic de Goariva – Abbeyleix Owen). I LB+ kat C kom Engla Eljas – Silfverrose Safira (sto f-11 hos R-M Norin & M Björn e Fredriksminde Hazy Chance u Silfverrose Stjärna e Möllans Crazy) på 2:a plats.

Meja Åhlberg – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool) vann både LA och LA+ kat D, och i LA+ kom Louise Landberg – Forest Birch på 2:a plats.

Lappmarksryttarna. Mathilda Bäckström – Rocklands Wendy (sto f-08 e Header’s Dino – Rathcoona Cove) kom 3:a i LC kat C på lördagen, och avslutade med en seger i LC  på söndagen. Nova Lidén – Hector’s Dun (val f-11 e Gwennic de Goariva – Neruda Darling) vann LB+ kat C. Tilde Lindgren och An Gadaí Álainn (f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves) segrade i LA kat D. Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove) hade ett lyckat meeting. Triss i blågult LB, LA, LA kat C.

Tack alla som bidragit med bilder

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter