Tävlingssvep vecka 25

Inte bara årets kortaste natt den här veckan. Inte många tävlingar under midsommarhelgen, så årets kortaste (hittills) tävlingssvep också.

Trossnäs FRK Karlstad. P70 14-20 vanns av Isa Modin – Lowerybane Barney val (f-09 e Mac’s Lad – Tulira Barney). Straff 32.8. På vinjettbilden ses ekipaget ta sig an stocken med liv och lust. Foto: Hasse Röjder. P90 vanns av Ida Jansson – Derinograhn Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel). Straff 46.3


Edsbro RF. Hedda Ideström – Prince of Reo Cashel (val f-10 e Coolough Cashel – Dangan Dun) vann såväl LC som LB kat D. I LB kat C kom Kajsa Berggren – Distant Lad (val f-10 e Maghera Fadda Lad – Ballinavilla Prince) 3:a, och fick därmed rida ärevarv i den allra första starten tillsammans. 

Dagstorpsortens RF. LD kat C. Klara Wilton – Ballyneale Starlet (val f-12 e Templebready Fear Bui – Ben Grawher) på 4:e plats. Samma placering i kat D för Ebba Nilsson – Knockmenagh Breffni (val f-08 e Moy Hazy Cove – Ormond Oliver). Maja Franzen – Slieve Bloom Josie (sto f-10 e Moonlight Silver Shadow – Castlestrange Fionn) 6:a, och Gustav Widlund – Vuru Zela of Islandeady (val f-10 e Arann Diamond – Castleside JJ) 7:a. I LC kat D kom Ebba Elgåker – Holmtebo Busy Lizzie (sto f-07 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Brittney e Ashfield Cathal Crobdhearg) 6:a.  LB kat C. 2:a plats till Liam Nilsson – Beezies Kimberly (sto f-12 e Beezies Echo – Aran Flight), och på 4:e Alice Ylipää Abrahamsson – Kildromin Áine (sto f-10 e Andy’s Pride – Glencarrig Finn).

Hagfors Uddeholms RK. LC+ kat C vanns av Ida Lövhaugen och Whitley Village Anchor (val f-09 e Arrow Javelin – Cocum Camelot). Brittiskfödd Connemara. Ekipaget gick också en felfri runda i LB avd B. Meja Åhlberg – Devlish Grey fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira finn Mac Cool) vann LA kat D.

I Mantorp vann Felice Wahl – Mayfly Holiday Dreamer (val f-02 e Glencarrig Prince – Knockadreen Holiday Cliff) LA:1 på fina 67.639%.

 

Föreningen Linde Ridskola. I LD kat D kom Julia Bäcklund – Bjennesby Elaine Page (sto f-10 hos Kerstin Johasson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion) 3:a. I LC kat C blev det en 2:a plats för Lovisa Andersson – Cleggan Bay Dolly (sto f-11 e Newtown Moll’s Pride – Bobby Sparrow Blue). Dolly jobbar till vardags på Linde ridskola. LC kat D vanns av Julia Bäcklund – Bjennesby Elaine Page.

Tack till er som bidragit med bilder.

Text: Gerd Eriksson

Glöm inte att anmäla er till 2019:s connemaramästerskap i dressyr samt hoppning. I år anordnas det 19-21 juli på Knivberga gård, Norrköping. Mer info finns HÄR.

Author: Nyheter