Tävlingssvep vecka 18

Marika Yngvesson och Keemaree (f-07 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Arda’s O’Hara e Janus) hade en mycket lyckad 5 maj hos Bulycke RF. I FEI Lagprogrammet red de ihop 66.810% och kom på 3:e plats. I FEI Mästerskapsprogram blev det vinst på hela 67,387%. Personbästa i bägge klasserna, och första SM-kvalet satt. Det nöjda ekipaget ses på vinjettbilden. Foto: Mikaela Yngvesson

Baltic Cup, Fredensborg Danmark. De svenska deltagarna tog flera framskjutna placeringar. I GP 1.20 kat C en 2:a plats för Agnes Olofsson Idrizovic och Giovanna (f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). En 6:e plats i 1.10 blev det också. Clara Hermelin och Kingstown Rebel (f-07 e Gurteen Rebel – Cuchulainn) vann 1.15 kat D, med Klara Trofast – Lofty Hopsy Daisy (f-10 hos Nina & Anders Gustafson e Clifden de L’Aulne u Beezies Bounty e Carrintubber Lad) på 3:e plats, samt Cajsa Bergman – Westcliffs Grace (f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Castleside JJ u Poetic Maggie e Poetic Justice) på 5:e. Det sistnämda ekipaget tog ytterligare en placering i 1.15 samt en seger i 1.10.

Andra som placerade sig under meetinget var Emma Åkesson – General Lee (f-10 e General Humbert – Moy Hazy Cove), Lilly Landgren – Dabrian Dawn (f-10 e Castle Squire – Moy Hazy Cove) och Mathilda Hansson – Ballywire Mirah (f-10 e Westside Mirah – Moy Johnny’s Pride). Bra jobbat alla!!  


Mora RK. Fredagens enda placerade var Sofie Ahlin -Monaincha Silver Boy (f-10 e Kinvara Boy – I Love You Melody), som tog en 2:a plats i LA kat D. Lördagens LB kat C vanns av Vilma Westman – Barana Dex (f-11 e Reneharney Silver Boy – Dexter Leam Pondi). I LA kat C blev det vinst för Elja Eljas – Silfverrose Safira (f-11 hos R-M Norin & Marit Björn e Fredriksminde Hazy Chance u Silfverrose Stjärna e Möllans Crazy), och på 2:a plats Felicia Hägg – Watt’s Patrick (f-12 e Glencarrig Patrick -Ardravinna Andy). I LA kat D ytterligare en blå rosett till Sofie Ahlin och Monaincha Silver Boy.

Söndag. LB med Sveland Cup kval 2. På 5:e plats Felicia Hägg – Watt´s Patrick. I kat D kom Emma Lihv – Stripe Fear Bui (f-11 e Templebready Fear Bui – Crannard Joker) 2:a. LB+ zonfinalen Sveland vanns av Felicia Hägg och Watts Patrick. Båda ekipagen vidare till finalen på sundbyholm.  I dagens sista klass LA+ segrade Emilia Limell – Star Rose (f-10 e Tabragh – Dark Edition) i kat C.

Västerås RS. Lördag. LB kat C blev det 3:e plats för My Kåberg – Killaloe Pondi (f-09 e Dexter Leam Pondi -Ashfield Festy), och LB kat D vanns av Alma Wiss – Tibor of Carraghduff (f-97 e Tynagh Miller – Ardravinna Andy). I LA kat C kom Filippa Ratcovich – Ballydoolagh Abbey (f-07 Currachmore Cashel – Ferdia) 2:a, och i kat D tog Alma Wiss – Tibor of Carraghduff hand om den gula rosetten. En pigg 22-åring!

Söndag.  LD kat D. Maja Österberg – Monroe Bob (f-12 Derravarragh Smithy – Coosheen Thyme) red in på 3:e plats. LC kat C vanns av Rachel Törnblom – Brolötens Cloetta (f-99 hos Brolötens Stuteri e Juno Rory u Molly e Ballydonagh Cassanova). På 4:e plats i kat D Emmy Brantmark – Maumturk Boy (f-07 e Newbridge Oliver – Innellan Kestrel). Rachel Törnblom och Brolötens Cloetta vann även LB kat C.

I Skromberga vann Malin Sundberg på Big’s Freestyle (f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic) LB:1 med 71.250%. I Löddeköpinge veckan innan kom ekipaget 3:a i LB:1 med 66.250%. Samma vecka i Södra Sallerup red Minette Persson på Big’s Cha Cha Cha (f-10 hos Jette Hansen e Clifden de I’Aulne u Lofty Abigail e Lofty Roderic) in på 3:e plats i LA:1 med  68,056%. Det var deras debut i LA. Dessa halvsystrar är båda D-ponnyer som tävlar bland ridhästar!

Mor och dotterponnyn Slieve Bloom Olive (f-10 e Eastlands Ashiebrae – Streamstown Larry) fortsätter att leverera. Ena dagen 3:e plats i LC:2 ridhäst 67.500% med Maria Fagerberg i sadeln. Andra dagen seger i LC:1 ponny 70.185% med Felicia Fagerberg. Stoet är en D-ponny på 144 cm.  

I Smedjebacken blev det två blågula rosetter med hem för Tindra Kampman – Tic Tac (f- 01 hos Karin Christensen e Countach Campbell u Köhls Rapsodi e Pommac). Först Lagprogrammet (LA) med 66.212% och sen LA:P1 med 62.105%. I Gävle på 1 maj vann Alma Matton Jansson och Azalea (f-04 hos Carola Eriksson e Frederiksminde Hazy Chance u Liljegårdens Graze e Honey Chief)  LA:P1med 67.632%. Det var ekipagets sista start tillsammans. Nu väntar livet som avelssto för fina Azalea.

Tack alla som bidragit med bilder!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter