Tävlingssvep vecka 11

Södertälje RK med omg 1 zon Central. I LA kat C tog Rachel Törnblom och Brolötens Cloetta (f-99 hos Brolötens Stuteri e Juno Rory u Molly e Ballydonagh Cassanova) den blågula rosetten efter en snabb runda i fas 2. I kat D placerade sig Ida Larsson på ¾ Connemaran Bono (f-07 e Emoe Berti – Aran Flight), Linn Andreasson på Edens Molly (f-08 hos Eva Magnusson-Östergren e Frederiksminde Hazy Chance u Stockmossens Bona e Möllans Castro), Jennifer Frost på Snowy Dawn (f-07 e Laerkens Cascade Dawn – Ardravinna Andy), Smilla Fant på Kiltartan Free Spirit (f-07 e Garryhinch Finn – Tulira Finn Mac Cool).

En tillbakablick. På bilden till höger ses Cloettas mor Molly RC 662. En snabbfotad och explosiv ponny. Kanske skrämde hon sin lilla ryttare så pass att hon bytte inriktning? Idag framgångsrik dressyrryttare. Redan som junior tog hon många dressyrmedaljer, bla tre SM-guld på Cloettas far Juno Rory RC 56.

Åter till nutid. Södertälje RK vann laghoppningen. I laget red Ida Koukila på Harp Prince (f-11 e Doonhill Billy – Ormond Oliver och Ida Larsson på ”75:an” Bono (se ovan). På vinjettbilden Bono till vänster och Harp Prince till höger. Regn på tvären men Connemarablodet är vattentåligt! Foto: Jeanette Larsson.

Efter lagklassen följde LC och LB. I LC placerade sig Nellie Granskog – Mary Poppins (f-00 hos Aud Rendahl e Kewin u Minerva e Midas II) 5:a. I kat D en vit rosett till Hedda Gummesson och Sean Óg (f-11 e Martan Phaidin Nhoir – Spiddal Playboy). LB kat C vanns av Stella Lindquist – Walnut (f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel) före Filippa Ratcovich – Ballydoolagh Abbey (f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia).

RK Styringe stall. Fina resultat för deltgande Connemaror! I LB:1 kom Natalie Petersson – Donegreagh Prionsias (f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad) 2:a med 69.286%.

I LA:1 blev det ytterligare en 2:a plats för ekipaget med 69.306%. Tuva Samuelsson och Lahaknock Hector (f-06 e Oisin – Ballinaboy Ben) kom på 3:e plats 69,028%.

Lagprogram för Ponnyallsvenskan (LA). Hela 69,697% blev det för Julia Lindqvist – Holmtebo Yale (f-08 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hagens Yanine e Callowfeenish Mairtin), och det räckte till en 2:a plats i kat D. Thea Feuk – Kinard Jack (f-09 e Castleside Carrig – Murphy Rebel) kom 3:a 68.192%. I LA:P1 blev det en till blå rosett för Julia Lindqvist – Holmtebo Yale med 68.289%

Ängelholms RF. Lördag. Seger i LD A:0/A:0 kat C för Tilda Ullatti och Marquessa (f-09 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf). I LC kat C placerade sig Julia Wreifält och Mandarin (f-03 hos Christel Baff e Dale Haze u Mercedes e Rolls Royce) 3:a. I LB kat C tog Anja Persson – Gentle Alice (f-10 e Moorland Snowy River – Village Boy) hand om 2:a platsen.

Söndag. LC kat D. En blå rosett till Siri Krantz – Swanview Misty Night (f-12 e Currachmore Cashel – Robe Earl). 2:a plats även till Siri Wilson – Mairtin Og (f-06 e Starsky – The Fugitive) i LB kat C. Samma färg på rosetten till Livia Sjölin – Paddy’s Last (f-04 e Castlestrange Fionn – Dangan Dun) i kat D. Emmie Bengtsson – Poetic’s Cherry Pie (f-08 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin) 5:a.

LA kat C. Liam Nilsson och Midnight Star II (f-08 hos H & M Börnes e Hagens O´Chief u Pilgaards Daisy e Hedehusets Chan-Roa) fortsätter att samla blågula rosetter. Det är 4:e segern i LA i år. På 2:a plats kom Emelie Edvardsson – Young Dylan (f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise). På 7:e plats Liam Nilsson på Beezies Kimberly (f-12 e Beezies Echo – Aran Flight). I Msv B kat D red Filippa Lagergren – Reneharney Boy (f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy) in på 2:a plats.

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter