Tävlingssvep vecka 7

Kungsbacka RK (mitt i veckan 13/2) I LC kat D kom Linnea Bodin – Blue Rock Dawn (f-08 e Coral Prince – Jacks Promise) på 2:a plats. LB kat D vanns av Lovisa Korneliusson på fina ”still going strong” Ix de l’Aulne (f-96 e Dexter Leam Pondi – Gold Fort). Filippa Juliusson – Ballymore Boy (f-07 Earl of Newbridge – Aran Flight) kom på 4:e plats, och Elsa Jenderblad på Corrigeenroe Lad (f-09 e Westside Mirah – Ballydonagh Cassanova på 7:e. LA kat C vanns av Emilia Robinson – Elektors Storm (f-06 hos Stuteri Elektor e Idholmens Matador u Elektors Proud Mary e Lofty Roderic). Kat D blev en seger för Lovisa Korneiusson – Ix de l’Aulne, och 5:e plats till Thea Johannesson Shane’s Pride (f-08 e Leág – Ardgaineen Boy).

Emilia Robinson – Electors Storm
Foto: Linn Robinson
Lovisa Korneliusson – Ix de l’Aulne
Foto: Björn Evans

Vilken fantastisk ponny han är, Ix de l’Aulne! Hela 23 år gammal och fortfarande lika pigg och hoppglad.  Han har tävlat i Sverige sedan 2004, och tagit åtminstone 5 ryttare upp på elitnivå. 4 SM-tecken har det blivit, varav ett guld (2009), och han har tävlat internationellt. Det är ”Ix” som ses på vinjettbilden. Den är tagen vid SM 2012, och den gången blev det brons. Han ägs fortfarande av sin ryttare från 2014 till slutet av 2016, då nuvarande ryttare fick ta över. Som också har en annan Connemara, Bellview Harbour, på vilken hon har kvalat in till semifinal i Sverigeponnyn. 

Umeå RF. Nationellt/regionalt/lokalt meeting. Lördagen inleddes med LD CR, och i kat D blev det felfri runda för Leena Kimmel – Aughnakeeragh Johney (f-10 e I Love You Melody – Moy Hazy Cove). I LC kat C kom Mathilda Bäckström – Rocklands Wendy f-08 (Header’s Dino – Rathcoona Cove) på 3:e plats. 

LB kat C vanns av Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw (f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove). Kat D vanns (delad) av Ella Andersson – Caveran Hill Queen (f- 06 e Burren Rocket – Monaghanstown Fred). På 4:e plats Ella Hallnor – My Lisnagree Billy (f-10 e Gwennic de Goariva – Golden Cliff).

I LA kat C blev det en 2:a plats till Emma Stenberg- Kilmac Boy (f-07 (e Gloves Bobby – Bradlieve Delight). På 4:e plats Emmy Lundberg  – Balleygraney (f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons). I kat D segrade Felicia Lundsten – Ängaskogs Fiona (f- 08 hos Veronica & Thomas Nylander e Nice-n`-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice. På 2:a plats Ella Hallnor – My Lisnagree Billy (se ovan).

Söndagen startade med LA. I kat D blev det en 2:a plats för Felicia Lundsten – Ängaskogs Fiona (se ovan). Sen LB inverkan och kval till Sverigeponnyn. Selma Påhlsson  och Currabawn Honey Bee (f-09 e Gwennic de Goariva – Aran Flight) kom 3:a, men tyvärr räckte det inte till semifinalsplats (23 starter=2 till semi).

Felicia Lundsten – Ängaskogs Fiona. Foto: Pernilla Lundsten

Söndagen avslutades med två lokala klasser. I LD kat C blev det en CR-rosett till Meja Bäckström på Rocklands Wendy (se ovan), och i kat D till Leena Kimmel – Aughnakeeragh Johney (se ovan), samt till Malin Lundsten – Curralee Lad (f-12 e Clooshgreen Prince – Westside Fred). I LC+ kat tog Ella Engström och Leamore Axel (f-10 e  Woodfield Sammy – Oisin) hand om den blå/gula rosetten.

Osbyortens RF. Nat/reg. LB kat D vanns av Tindra Svensson och Albert Truelight (f–12 e Seafield Gold – Killyon King). I LB+ kat D kom Livia Sjölin – Paddy’s Last (f-04 e Castlestrange Fionn – Dangan Dun) 4:a.

LA kat C. Säsongen har börjat bra för Liam Nilsson och Midnight Star II (f-08 hos H & A Börnes e Hagens O´Chief u Pilgaards Daisy e Hedehusets Chan-Roa). En 2:a plats blev det den här gången. På 5:e plats Emma Åkesson – Funny Type (f-03 hos Karin Larsson e Rooar u Titti Boo e Holens Ingolf), och på 6:e plats Ronja Nilsson Green – Kilpatrick Poppy (f-09 e Moorland Snowy River – Mervyn Kingsmill).

I LA kat D segrade Livia Sjölin – Paddy’s Last (se ovan), och 7:a Malou Hörgerud – My Lucky Lad of Shanbo (f- 10 e Shackleton – Murphy Rebel).

Paddy’s Last ser ut att vara mycket nöjd med sin insats! Foto: Mia Sjölin

Nationell Msv B kat C. En 2:a plats till Agnes Olofsson Idrizovic – Giovanna (f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). Samma placering blev det för Filippa Lagergren – Reneharney Boy (f-11 e Tulira Robuck x Ardravinna Andy) i kat D.

Heby RF. Många Connemaror anmälda men inte så många kom till start. Förmodligen pga det rådande smittläget. I LB kat C togs 2:a platsen av Ella Olsson och Idylle (f- 02 hos Johanna Sällberg e Kamik Breeze u Gina 2nd e Finney Master). I LA kat C blev det seger för Rachel Törnblom och Brolötens Cloetta (f-99 hos Brolötens Stuteri e Juno Rory u Molly e Ballydonagh Cassanova). Fullträff i ekipagets tredje start! Cloetta är en rutinerad dam som också varit med länge. 2014 skrapade hon ihop 453p och brons på SM inomhus.

Den avslutande Msv B vanns av Meja Åhlberg – Devlish Grey Fox (f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool). Belöningen blev en fin rosett, blommor och Prins Carl Philips gehäng.

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter