Tävlingssvep v.6

Kalmar Hästsportklubb. Lokal/regionalt meeting. Lördagen inleddes med LD CR där Mia Fermskog och Cullintra Collumbcille (val f-12 e Springfield Shadow – Catamaran), samt Maja Schwartz – Kildromin Boss (val f-08 e Andy’s Pride – New Beginning) red en nollrunda i kat D. Även LC reds som CR. Felfria i kat C var Lilly Sjödahl – Krumelur (f-04 hos Gudrun Lindvall e Rooar u Grytåsa Kryddan e Brantshammar Korak), Amanda Wyckman – Roadside Belinda (sto f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball). I kat D Wilma Ekelund och Sunday Boy (val f-04 e Silver Shadow – Ferdia), Alva Pettersson – Shanbo Daisy Lad (val f-07 e Grange King’s Surf – Monaghanstown Fred), Mia Fermskog och Cullintra Collumbcille (se ovan), Anna Sofie Bech – Little Hotspur (val f-08 hos Annica Jacobsson e Hagens Ryan u Little Tracy e Värnbergs Orion, samt Malte Andersson och Rovalds Zantonia (sto f-02 hos ing-Marie Johannesson e Gunne Anton  u Daisy e Golden Rover).

LB kat C vanns av Tora Ängmo Paterson – Monaincha Abbey (sto f-10 e Kinvara Boy – Castleside JJ). Förra årets Connemaramästare i hoppning kat C. I LB kat D kom Malte Andersson – Rovalds Zantonia (se ovan) 2:a, Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star (val f-09 e Fairyhill Tomboy – Bobby Sparrow Blue) 4:a, och Ellen Thunberg – Clifden Hero (val f-00 e Black Dandy – Tulira Corncrake) 5:a.

 
Tora Ängmo Paterson – Monaincha Abbey (tv). Foto:  Katarina Ängmo
Malte Andersson – Rovalds Zantonia (th). Foto: Martin Svärd

I LB+ kat D kom Wilma Engström – Killowen Ash (val f-08 e Gwennic de Goariva – Glenayre Silver Fox) 2:a,  och Meja Erikson på Ussherpark Andy (val f-06 e Laerkens Cascade Dawn – Drimcong Owen) 3:a.

Söndag. I LB kat C segrade Fanny Olofsson – Rossalougha Heather (sto f-11 e Roswat Prince – Drimcong Owen), och i kat D red Malte Andersson – Rovalds Zantonia (se ovan) in på 3:e plats.

Så var det dags för kvalet till Sverigeponnyn. LB inverkan. Segrade gjorde Nova Nilsson – Bjennesby Robyn (sto f-11 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Bjennesby Fergi e Poetic Justice) med fina 24.4 p. Även Ella Sjödahl och Krumelur (se ovan) placerade sig i klassen.


Nova Nilsson och Bjennesby Robin efter inverkanssegern. Foto: Carola Nilsson

LA kat C. Ronja Nilsson Green – Kilpatrick Poppy (sto f-09 e Moorland Snowy River – Mervyn Kingsmill) kom 3:a, och samma placering blev det för Meja Eriksson – Ussherpark Andy (se ovan) i kat D. I den avslutande klassen, LA+ kat C kom Ronja Nilsson – Green Kilpatrick Poppy (se ovan) 2:a. I kat D segrade Emelia Martinsson – Prince of Cullavinna (val f-11 e I Love You Melody – Sweetwall Captain Courageous).

 
Emelia Martinsson – Prince of Cullawinna (tv). Foto: Peter Martinsson @pmfoto.se
Meja Eriksson – Ussherpark Andy (th). Foto: Elsa Andersson

Perstorps Kör & Ryttarförening. Lokal/regional. LD med bed A:0/A:0. In på 3:e plats i kat C Filippa Eliasson på See Me Fly (sto f-08 e Edenmist Pride Of Thieves – Monaghanstown Fionn). I LC kat C blev det 2:a plats för Emilia Andersson och Elektors Wild Rose (sto f-09 hos Stuteri Elektor e Idholmens Matador u Elektors New Rose e Aladdin). Ekipaget ses på vinjettbilden. Foto: Maria Elofsson

I LA kat B/C segrade Liam Nilsson och Midnight Star II (sto f-08 hos Alf och Heidi Börnes e Hagens O’Chief u Pilgaards Daisy e Hedehusets Chan-Roa). I kat D kom Filippa Lagergren – Pat’s Choice (val f- 09 e Tulira Robuck x Westside Fred) 4:a. I LA+ kat B/C blev det ytterligare en seger för Liam Nilsson – Midnight Star II. En mycket bra start på säsongen för detta ekipage!

 
Liam Nillson – Midnight Star II (tv). Filippa Lagergren – Pat’s Choice (th). Foton: Lina Nilsson

Hallsta RK. Lokal/regional. I LC kat C blev det en 2:a plats för Leah Rosén – Starrhult Rebecca (sto f-02 hos Stuteri Starrhult e Hagens Ryan u Starrhult Lady Rowena e Rooar), med Olivia Eriksson -Önnarps Quattro (val f-07 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Babette e Aladdin) på 4:e plats.

 
Leah Rosén och Starrhult Rebecca (tv). Foto: Linda Rosen
Olivia Eriksson och Önnarps Quattro (th). Foto: Helene Eriksson

LB kat D såg Ebba Malmkvist – Blackfield Mar Tin (val f-11 e Kirrin Malachi – Atlantic Raven) som segrare, med Theodora Solou – Springers Mountain Mist (val f-12 e Springers Golden Atlantis – Poetic Justice) 2:a.

LB inverkan kval till Sverigeponnyn. En 3:e plats till Stella Lindquist och Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel), och Olivia Eriksson – Önnarps Quattro (se ovan) tog ytterligare en röd rosett.

 
Ebba Malmkvist och Blackfield Mar Tin (tv). Foto: Jenny Malmkvist
Stella Lindquist och Walnut (th). Foto: Erika Lindquist

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter