Baltic Cup 18-20 januari

En framgångsrik helg för Connemaran i Riders Cup i Herning, Danmark. På fredagen tog danska Victoria Perez – Corbeagh Claire (sto-03 e Silver Cloud – Aran Flight) 2:a plats i 100-klassen (LA kat C). Nästa klass 110 (LA kat D) vanns av Isabel Vang Hvitved på Jack the Lad (val-05 e Rynn Richard – Moy Johnny’s Pride), och på 3:e plats svenska Annie Karlsson på Cnocban Annabelle (sto-08 e Fernville Danny – Ballydonagh Cassanova). På 4:e plats numera norskägda Poetic’s Floura (sto-07 e Poetic Justice – Dunlewey Sonny Jim) med sin unga ryttare Rasmus Aasland. På 11:e plats Mathilde Baaring Kjaergaard – Happy Haze (sto-10 e Lishaan Squire – Moy Hazy Cove). I 120-klassen (MsvB kat D) kom Josefine Sandgaard Mørup – Bebo Com reg Bebo.com (val-05 e Monaghanstown Fred – Canal Misty Fionn) 5:a, och Alma Juhl Grote – Dunlewey Roller (val-03 e Ashfield Plover – Milford Siskin) 11:a.

Cnockban Annabelle (tv). Poetic’s Floura (th). Foto: Monika Karlsson.

Lördagens 105-klass (LA+ kat C) vanns av Victoria Perez – Corbeagh Claire, och på 3:e plats Mads-Emil Sandgaard Mørup på Badgerhill Sue Ellen (sto-07 e Crosskeys Rebel – Ashfield Bobby Sparrow). I 115-klassen (LA+ kat D), togs 4:e platsen av Rasmus Aasland – Poetic’s Floura och på 5:e plats Annie Karlsson och Cnocban Annabelle. På 12:e plats Laura Filippa Evers Thomsen – Lady Mirah (sto-09 e Westside Mirah -Jacks Promise). I 125 klassen (MsvB+ kat D) kom Jack the Lad 3:a och Bebo Com 9:a.

På söndagen tog Badgerhill Sue Ellen en placering i 100-klassen (LA kat C). I 115-klassen (LA+ kat D) kom Tia Jansen – Done ’N Dusted (val-03 e Seafield Silver Dun – Ard Harlequin) 6:a och Happy Haze 8:a. Rosett blev det även till Clara Hermelin – Kingstown Rebel (val-03 e Gurteen Rebel – Cuchulainn).

Syskonen Sandgaard Mørup. Mads-Emil och Badgerhill Sue Ellen (tv). Foto: Lene Skov Pedersen
Josefine – Bebo Com (th) på EM 2018. Foto: Isabel Vang Hvitved

Så var det höjdpunkten GP 130 (MsvA kat D) med 28 startande. Segrande ur den striden gick Isabel Vang Hvitved på Jack the Lad och på 2:a plats Attyrory Rebel ex Miko (val-06 e Tempo Active Atlas – Coosheen Bailey. En hedrande 7:e plats till Tilda Lundstedt – Lowerybane Diamond (val-09 e Mac’s Lad – Aran Brown Bomber). Totalt togs under meetinget 21 placeringar av Connemaror! Grattis alla!

Jack the Lad (tv). Foto: Jesper Hvitved. Attyrory Rebel (th). Foto: Privat.