Tävlingssvep v.49

Jönköpings FRK. Hanna Frejd på Önnarps Nougat (val f-04 hos Jörgen Folkesson e Backuddens Mountain Haze u Önnarps Hillary e Alladin) tog en 4:e plats i LC kat C. I kat D kom Felicia Persson på Tulla Charlie (val f-08 e Newgrange Dancer – Rathcoona Cove) och Amanda Hellstedt på Faithful Pride (sto f- 06 hos Håkan Trofast e Carnaby Patrick Hooligan u Moy Shauna Pride e Abbeyleix Owen) 5:a resp 6:a.

LB kat B vanns av Ellis Ekholm – Love Tos (sto f- 00 hos Börje Hansson e Lofty Roderic u Tosca e Värnbergs Mercurius), och i LB+ var ekipaget 2:a. Med dessa placeringar når de nästan upp till 100p i årets ranking!


Ellis Ekholm och Love Tos. Foto: Maria Hagstrand

Åstorportens RF, nat/reg meeting. Emma Åkesson – Funny Type (sto f-03 hos Karin Larsson e Rooar u Titti Boo e Holens Ingolf) placerade sig 3:a i LB kat C. Malou Svensson – Drumany Warrior (val f-06 e Bradlieve Delight – Corbally Con) kom på 6:e plats i kat D. I  LB+ tog Anja Persson Gentle Alice (sto f-10 e Moorland Snowy River – Village Boy) 4:e plats i kat D.

Ronja Kardos och Castlekevin Peppermint (sto f-07 e Hector Of Loughfadda – Tulira Corncrake) är den här veckans andra ekipage i kat B, och de tog hem segern i LA. I kat C kom Ronja Nilsson Green på Kilpatrick Poppy (sto f-09 e Moorland Snowy River – Mervyn Kingsmill) 5:a, och samma plats för Rebecca Winkler på Cronin´s Dream (sto f-09 e Sweet Wall Captain Courageous – Moy Hazy Cove) i kat D.


Ronja Kardos och Castlekevin Peppermint. Foto: Camilla Axelsson

I LA+ kom Linnéa Gustafsson med Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy) på 2:a plats, och kat D vanns av Malou Hörgerud och My Lucky Lad of Shanbo (val f-10 e Shackleton – Murphy Rebel). Vars fader är Sverigeaktuell för avel 2019.

I MsvB kat C vanns av Linnéa Gustafsson och Galway CJ (se ovan), och i kat D kom Filippa Lagergren på Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy) 3:a.

 
Reneharney Boy (tv). Foto: Ann-Sophie Lagergren. Galway CJ (th) Foto:Erica Thulin

Stenungsunds Hoppryttarförenings meeting på Grevagården. I fredagens LB kat C kom Emilia Limell och Star Rose (sto f-10 e Tabragh – Dark Edition) 3:a.  Ekipaget ses på vinjettbilden. Foto: Louise Limell.

Nästa klass LA och en 3:e plats blev det även för Annie Karlsson – Cnocban Annabelle (sto f-08 e Fernville Danny – Ballydonagh Cassanova) i kat D. På 6:e plats Disa Johnson – Ruby Alex (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Ashfields Festy).

Lördag. Agnes Claesson på Corbeagh Starburst (sto-09 e Gwennic de Goariva – Silver Cloud) kom 3:a i LB+ kat D, och Lovisa Anding – River Road Beauty (sto-11 e I Love you melody – Aran Flight) 5:a. En fin avslutning på dagen med vinst I Msv B kat D blev det för Annie Karlsson – Cnocban Annabelle (se ovan).

 
Cnocban Annabelle (tv). Foto: Monica Karlsson. Ruby Alex (th). Foto: Rosita Johnson

Söndagen inleddes med LB och i kat D duggade rosetterna tätt. Blågul till Lovisa Anding – River Road Beauty (sto f-11 e I Love you melody – Aran Flight). Blå till Ellen Thunberg – Clifden Hero (val f-00 e Black Dandy – Tulira Corncrake). Gul till Maja Williamsson och Boltown Angelina (sto f-08 e  I love you Melody – Carra Cashel), och slutligen en grön till Alva Nilsson Thell på Bjennesby Shania (sto f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnberg Orion).

I LA kat C kom Ella Olsson – Idylle (sto f-02 hos Johanna Sällberg e Kamik Breeze u Gina 2nd e Finney Master) 4:a. I den avslutande Msv B kom Disa Johnson – Ruby Alex (se ovan) på 2:a plats i kat D.

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter