Så här avelsvärderar du och stambokför ditt connemarasto

Tänk på att anmäla ditt connemarasto för exteriörbedömning så att du sen kan ansöka om  avelsvärdering och stambokföring hos SCS!  Bedömningen ska vara gjord vid ett s k avelsvärderingsgrundande evenemang vilket i princip omfattar de bedömningar som du kan anmäla till via SH:s webtjänst Blå Basen.

Ett tips är att anmäla ditt sto till SH:s sommarpremiering eller en treårstest, då ingår både ID-kontroll och godkänd mätning av mankhöjd i priset. Visar du på annan utställning, t.ex SCS Riks, måste du komplettera med ett mätintyg.

Just nu är det aktuellt att anmäla till SH:s sommarpremieringar, se HÄR.

Det finns en eller flera premieringsplatser i varje län som tar emot connemaraponnyer. Det går inte att efteranmäla, så kolla anmälningsdatum noga.

HÄR kan du läsa mer om vad som gäller.

Lycka till med årets bedömningar!

Author: Nyheter