Säsongen har rullat igång så sakteliga. Hos Helsingborgs RF ordnade Filippa Ekström och Liskillen Caith (sto f-12 e Maecon Boy – Castleside Tigue) SM-biljetten efter att ha vunnit Msv A. Foto: Jill Svensson.

Först några eftersläpande resultat från vecka 52…

Lunds Civila RF. 26/12. 1*LB:1 kat D. Vinst med 67.14% för Agnes Johnsson – Ardmore Val ( val f-10 e Callowfeenish Buachaill – Carraroe Handy Andy). 2*LA:1 alla kat. Likaledes vinst och 67.50% till My Karlsson – Doonhill JJ (val f-14 e Currachmore Cashel – Boden Park Finnard).

Vä: Doonhill JJ. Foto: Ingela Karlsson
Hö: Ardmore Val. Foto: Alicia Ahlström

Björsby RF. 28/12. LC kat D. Seger till Ida Larsson – Thornfield Shadow (val f-09 e Longstone Silver Shadow – Aran Flight), före Moa Gard – Star Buachaill (val f-12 e  Gwennic de Goariva – Dark Edition) på 2:a plats. I LB kat D slog sistnämnda ekipage till med seger.

Vä: Thornfield Shadow. Foto: Privat
Hö: Star Buachaill. Foto: Privat

Lunds Civila RF. LC kat C. Vann gjorde Klara Thim – Rickamore Gracie (sto f-12 e Ganty Blazer – Frederiksminde Hazy Match), före Tilde Ekberg – Mini of Abbeyside (sto f-12 e Bobby Joe – Carraroe Handy Andy). Kat D vanns av Vera Revesjö – Ballylar Flyer (sto f-10 e Ballybaun Robuck – Linsfort Barney).

Vä: Rickamore Gracie. Foto: Christina Thim
Hö: Ballylar Flyer. Foto: Lotta Revesjö

LB kat C/D vanns av Vilma Hügert – Drimnagh Doll (sto f-12 e Newtown Rebel – Leág), och på 2:a plats Anastasija Iantchenko – Marquessa (f-09 hos M Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf).

Vä: Drimnagh Doll. Foto: Jennie Hügert
Hö: Marquessa. Foto: Svetlana Iantchenko

Vänersborgs RF. LE CR. Kat C/D. Tilda Törnberg – Rathvaldron Cream (sto f-17 e Lightening Star – Tulira Robuck) felfri. Tilda är förra äg/ryttaren på Poetic Vanilla Ice, och hon kunde inte hålla sig när hon såg en likadan. Felfritt blev det också i LD avd B kat D. LB kat D vanns av Elsa Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan).

Vä: Rathvaldron Cream. Foto: Göran Törnberg
Hö: Poetic Vanilla Ice. Foto: Helena Törnberg (2019
)

Helsingborgs FRK. 13-spelen. Torsdag. LD bed A. Lilla rundan kval 1. Några av dem som red felfritt. Kat C. Moa Borg – Bentley III (val f-06 hos Christel & Rolf Baff e Carnaby Patrick Hooligan u Mercedes e Rolls Royce). Kat D. Emma Green – Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby – Ballinavilla Prince). Agnes Persson Isaksson – Longstone Corha’s Rebel (sto f-16 e Altair Justice – Castleside JJ), och Isabelle Adler – Grey Knight (val f-09 e Garryhinch Finn – New Beginning).

LC bed A. Mellan rundan kval 1. Kat D. Felfritt red också Alicia Jönberg – Ballinlough Anny (sto f-16 e Western Boy – Gloves Bobby).

Vä: Mount Carmel Spirit. Foto: Lotta Green
Vä: Ballinlough Anny. Foto: Malin Jönberg

LB bed A:0/A:0. Stora rundan kval 1. Kat C. 3:e plats för Tindra Jakobsson Skoglund – Longwood Ali (sto f-15 e I love you Melody – Currachmore Cashel). Kat C avd B. Klara Lindh – Carn Capri (sto f-17 e Turbo – Ferdia) red felfritt. Kat D. På 4:e plats Nellie Fredin – Kinamara Mystic Lady (sto f-15 e Park Ronan – Glenayre Mystical Bobby).

Vä: Carn Capri. Foto: Katarina Lindh
Hö: Longwood Ali. Foto: Susanna Skoglund

Fredag. LD+. Lilla rundan kval 2. Kat C. På 5:e plats kom Moa Borg – Bentley III. Ekipaget fick här springa sitt allra första ärevarv. Det är stort! Kat D. 3:e plats till Miranda Winck – Ferafad Lassie (sto f-11 e Spiddal Wills Boy – Monaghanstown Fionn). Agnes Persson Isaksson – Longstone Corha’s Rebel på 5:e plats.

Vä: Bentley III. Foto: Jennie Borg
Vä: Longstone Corha’s Rebel. Foto: Frida Persson

LC+. Mellan rundan kval 2. Kat D. På 3:e plats Felicia Färnström –  Gort Na Lon  (sto f-12 e Garryhinch Finn – New Beginning).

LB+. Stora rundan kval 2. Kat C. 2:a plats till Emilia Torstensson – Highburren Gentian (sto f-13 e Golden Glint – Oisin), med Fideli Bäcklund – Smokey Sunset (sto f-16 e I Love You Melody – Gleann Rua Maxwell) på 4:e plats. Kat D vanns av Nellie Fredin – Kinamara Mystic Lady, och Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard) kom på 2:a plats. Sistnämnda ekipage tog sedan hem segern i LA+ kat D.

Vä: Smokey Sunset. Foto: Privat
Hö: Corbally Prince. Foto: Amie Löfberg

Lördag. LC med final i lilla rundan. Kat D. Klassen vanns av Miranda Winck – Ferafad Lassie, och på 3:e plats Emma Green – Mount Carmel Spirit. Isabelle Adler – Grey Knight på 4:e plats. I finalen kom Emma Green – Mount Carmel Spirit på 2:a plats med 39p.

Vä: Grey Knight. Foto: Privat
Hö: Ferafad Lassie. Foto: Alexandra Winck

LA med final i stora rundan. Kat C. 3:a plats i klassen till Vilma Paulsson – Shanbo Harvest Dun (val f-09 e Urrachree Clad – Grange Kings Surf). Kat D vanns av Nellie Fredin – Kinamara Mystic Lady. Finalen i kat D vanns av sistnämnda ekipage på 80p, före Molly Nilsson Green – Kotte Pil (val f- 08 hos Leonie Pihl e Poetic Justice u Grytåsa Karamell e Brantshammars Korak) 62p.

Vä: Kinamara Mystic Lady. Foto: Malin Fredin
Hö: Kotte Pil. Foto: Tindra Brant

Msv B kat C. Debut på höjden och dessutom 3:e plats till Marlene Rovina – Glenkyle Hazel  (sto f-08 e Glenkyle Dancer – Lehenagh Lad). Kat D. På 2:a plats Loviza Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy).

Vä: Killegar Cloonisle Hope. Foto: Inger Feldt
Hö: Glenkyle Hazel. Foto: Malin Jonsson

Söndag. LB kat D. 2:a plats till Viktoria Nottehed – Kee Pearl (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby). I LA kat D tog ekipaget 4:e plats och inte nog med det. De är nu kvalade till Msv B också!

Msv B kat C. Vilma Paulsson – Shanbo Harvest Dun kom på 2:a plats. Msv A kat C vanns av vinjettekipaget Filippa Ekström – Liskillen Caith, som här nedan kan ses i helfigur.

Vä: Kee Pearl. Foto: Lars Nottehed
Hö: Shanbo Harvest Dun. Foto: Lisa Paulsson

Liskillen Caith. Foto: Jill Svensson

Tack alla som bidrar med bilder för ett levande tävlingssvep! Fortsätt skicka in! Antingen via
Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

Author: Tavlingssvep