Tävlingssvepet vecka 22

Vinjettekipaget Tuva-li Örnberg och Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) tävlade i Baltic Cup, Danmark, och vann Big Tour 1.10 (kat C). Foto: Cajsa Örnberg

Lite mer från Baltic. Nellie Fredin – Sienna Dusky Sky (sto f-09 e Castleside JJ Junior – Monaghanstown Fred) tog 3:e plats i Big Tour 1.15 (kat C). Liv Laismark – Crossowen B Boy (val f-15 e Gurteen King – King of Diamonds) startade i CSIP 1.10 och 1.15 (kat D). Ungponny som tävlade utomlands för första gången, och jag tror till och med att han fick ett par rosetter med sig hem.

Svärdsjö RK 3*2*. LA:1 vanns av Celine Lindenäs – Roadside Barack (val f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Doonhill Billy) 67.63%. FEI Mästerskapsprogram Ponny kat D. På 2:a plats med 63.96% kom Evelyn Haglund – Hollywood Barbie Q (sto f-07 hos Chatrin Häreskog e Juno Rory u Barbie Jane e Carnaby Patrick Hooligan).

Smedstorps RS 1*. LC:2. Seger med 67.66% till Sofie Gunnarsson – Sammy West (val f-13 e Clonberne Boy – Corbally Star). LB:1. 2:a plats 67.14% till Caroline Johansson – Rozzi (val f-11 hos Annica Jacobsson e Hagens Zephyr u Trimma e Rolls Royce). LA:1 kat D vanns av Isabelle Johansson – Rozzi med 66.58%. Praktiskt att vara tvilling om man snabbt vill göra ett ryttarbyte 😊

Rozzi. Foto: Karin Andersson

Billdals RK 2*1*. LB:1 kat D vanns av Alva Anfinset – Kildromin Jameson (val f-09 e Glendine Kestrel – Smokey Duncan) 71.42%. I LA:1 blev det ytterligare en blågul 70.41%.

Lammhults RK 1*. LC:1 kat D vanns av Thea Pantzar – Beechmount Princess Kate (sto f-11 e Doneen Supermatch – Castlestrange Fionn) 72.96% . I LB:1 kat D tog ekipaget 2:a plats med 65.89%.

Sollentuna RK 1*. LC:1 kat C. Seger med 73.88% till Julia Hugosson – Moscow Flyer (sto f-14 e Tullymore Dew – Moy Hazy Cove). LC:1 kat D. På 2:a plats med 67.40% Matilda Nilsson – Dooleeg Lass (sto f-11 e Spiddal Playboy – Boden Park Finnard). Emma Jahnke – Curlea Tim (val f-13 e  Learkens Cascade Dawn – Kilduffahoo) på 3:e plats med 67.03%

LC:2 kat D. På 2:a plats 62.33% Linnea Jones – Bjennesby September Lane (sto f-11 hos Kerstin Johansson e Calvin Klein u Gipsy Lane e Värnbergs Orion). LB:1 kat D. Blågul rosett och 68.21% till Anna Forslund – Ballyerk Dude (val f-12 e Clonfert Boy – Ballinaboy Tom).

Fortsättn Sollentuna… LB:2 (hästklass). På 6:e plats med 66.66% kom Jenny Andreasson – Holmtebo Milton (val f-13 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Gurteen Paddy u Holmtebo Morning Mist e Hagens O’Chief). En reslig herre på 160 cm.

Eslövs RK 1*. LA:1 (hästklass). 2:a plats och 66.38% till Minette Persson – Big’s Cha Cha Cha (sto f-10 hos Jette Hansen e Clifden de I’Aulne u Lofty Abigail e Lofty Roderic). Kat D bland storhästar.

Tranemoryttarna 1*. P70 14-20 vanns av Ella Gustafsson – Spiddal’s Breeze (sto f-09 e Spiddal’s Boy – Abbeyleix Fionn). Dressyr 75.44%  (straff 24.6). Total straff 27.0. På 2:a plats debutanterna Tuva Lindeberg – Donegreagh Fifi’s Memory (sto f-12 e Donegreagh Cuaifeach – Lintavon Tempest). Dressyr70.44% (straff 29.6), Total straff 33.6.

P90. 2:a plats till My Karlsson  – Doonhill JJ (val f-14 e Currachmore Cashel – Boden Park Finnard) Dressyr 72.60% (27.4) Total straff 33.0.

Doonhill JJ. Foto: Ingela Karlsson

Växjöortens FK 1*. LE bed A (felfri ungponny). Olivia Rosén – Curlea Grainne (sto f-18 e Woodfield Sammy – Laerkens Cascade Dawn). LD kat D avd B. Felicia Lundborg – Cuba Charlie (val f-15 e Gwennic de Govaria – Cloon-Eile Cashel, och Olivia Rosén -Curlea Grainne red felfritt.

LC kat C. På 2:a plats Elsa Stark – Edens Kära Lillan (sto f-04 hos Eva M Östergren e Grange Flynn Sparrow u Edens Evita e Holens Ingolf). LC kat D vanns av Ebba Hallberg – Bäckagårdens Svea (sto f-08 hos Nanette Lagerkvist e Ashfield Cathal Crobdhearg u Lisette e Dale Haze). I LC+ kat C/D slog Elsa Stark – Edens Kära Lillan till med en blågul rosett. Välförtjänt!

Täby RS 2*. LC+ kat C. 2:a plats till Ida Fridén – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy). LC+ kat D. På 3:e plats Amanda Häggström – Million Dollar Boy (val f-09 hos Staffan Strandberg e Hagens Zephyr u Rosie e Holens Ingolf). LB+ kat C. Ida Fridén – Springview Mistique kom här på en delad 3:e plats.

Hästhagens RF 1*. LC kat D. På 4:e plats Elin Åkesson – Little Hotspur (val f-08 hos Annica Jacobsson e Hagens Ryan u Little Tracy e Värnbergs Orion). LB kat D vanns av Emmy Jakobsson – Corabbey Dazzler (val f-10 e Ballybeg JJ  Abbeyleix Fionn), med Nicolina Gustafsson – Daisy Eile (sto f-14 e Callaghy Jim – Rosscon Castle King) på 3:e plats. LB+ kat D. 2:a plats till Alexandra Winck – Ferafad Lassie (sto f-11 e Spiddal Wills Boy – Monaghanstown Fionn).

Ölands Sportryttare 2*1*. LD kat D. 4:e plats till Lovisa Eriksson – Bjennesby Lois Lane (sto f-05 hos Kerstin Johansson e Calvin Klein u Gipsy Lane e Vänerbergs Orion). LC kat D vanns av ekipaget. LB kat C. 4:e plats till Nelly Liljegren – Bjennesby Robyn (sto f-11 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Bjennesby Fergi e Poetic Justice).

Falkenbergsortens RF 1*. LC kat C. På 2:a plats Agnes Hannell – Laragh Butterfly (sto f-13 e Rosscon Castle King – William’s Boy). LC kat D vanns av Emma Sunnervall – OMS Coppindell ( val f-12 e Dexter Leam Pondi – Templebready Fear Bui). I LC+ kat C tog sistnämnda ekipage 2:a plats.

LB kat C. 3:e plats till Tuva Schough – Quriosa (sto f-10 hos Johanna Sällberg e Brolötens Joop u  Ti-Ti-Oo e Möllans Castro). LB kat D vanns av Emelie Torsmarker – Annaghmore Mick (val f-10 e Killyon King – Island Lad).

Timrå HSF 2*1*. LC kat D. 4:e plats till Alva Björkman – Lissane Beauty (sto f-11 e I Love You Melody – Rebel Star). Ellen Nordberg – Mount Ross Sprinter (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Mac Owen) kom på 2:a plats i LB kat D, och vann sedan LB+ kat D.

Mariestads RK 3*2*. LD kat D avd B. Felfri Leia Ekeroth – Bjennesby Little Roxette (sto f-16 hos Kerstin Johansson och Katja Stenberg e Vox Pop de l’Aulne u Little Roxi e Hagens Ryan). LD+ kat D avd B. Felfri runda för Ewelinn Sundén –  Clonberne Ted (val f-15 e Silver Shadow – Laerkens Cascade Dawn).

Ockelbo RF 2*1*. Lördag. LE+ kat D vanns av Emmie Swartling – Killimor Boy (val f-10 e Kilmore Diamond – Corcullen Silver Belle). 2:a plats till Maja Fredriksson – Önnarps Uranus (val f-11 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Gloria e Aladdin).

LD kat D. 2:a plats till Emmie Swartling – Killimor Boy, med Sara Lothström – Glendun Lad (val f-03 e Moyans Little Monkey – Murphy Rebel) på 4:e. LC kat D vanns av Ebba Eriksson-Lindgren – Hollbrook Rocco (val f-13 e Glencarrig Rocco – High Peak), före Sara Lothström – Glendun Lad på 2:a plats.

Söndag. LD kat C vanns av Fanny Bergman – Holmtebo Yummy (sto f-11 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hageens Yanine e Callowfeenish Mairtin). LD kat D. På 2:a plats Amanda Lingemyr – Abbeyside Gabby (sto f-14 e Maghera Fadda Lad – Island Lad).

LC kat D avd B. Vilma Kjersel – Harnell’s Poetic Licence (val f-16 e Poetic Kelly – I Love You Melody) red felfritt. LB kat D vanns av Maja Roos – Tubbervale Gold (val f-09 e Coral Gold – Sweetwall Captain Courageous). I LB avd B red Vilma Kjersel – Harnell’s Poetic Licence felfritt igen. Deras andra tävling.

Måndag LD+ kat D vanns av Karin Edberg – Ballyerk Joey (val f-11 e Joyces Cuckoo – Clonfert Boy). 2:a plats till Sara Lothström – Glendun Lad, och på 3:e Vendela Öström  – Beau Star (val f-12 e Shadow’s Dun – Murphy Rebel).

Strömsholm. Vädergudarna var inte nådiga de första dagarna. Klasser flyttades och ponnyernas LB ställdes in helt. På söndagen reds LA A:0/A:0. Kat D vanns av Olivia Berglund Bergåkra – Tagunnan Lady (sto f-13 e Cheeky Bobby Sparrow – Clonberne Boy).

På måndagen reds Lag-SM i två omgångar. Billdals RK tog silver, och i laget red Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah). Jump Club tog brons, med Willia Ohlinger Axelsson – Barravalley Shadow (val f-13 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck) i laget.

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare för mig att få till dem snyggt.

Author: Tavlingssvep