Tävlingssvepet vecka 47

På vinjettbilden Tuva-li Örnberg och Giovanna som vann välkomsthoppningen på Friends Arena. Ophelia Jenderholt och Pat’s Choice ses i bakgrunden. Foto: Kajsa Örnberg.

Värnamobygdens RF. LD bed A. Ewy Ringborg –  Love Tos (sto f-00 hos Börje Hansson e Lofty Roderic u Tosca e Värnbergs Mercurius). En av dessa fantastiska äldre ponnyer som har lärt många barn att rida. På meritlistan står placering i nat LA. Love Tos ”Lova” är en B-ponny på 130 cm. I familjen finns en åttaåring som snart är redo att ta över tyglarna…

Ewy Ringborg – Love Tos. Foto: Linda Fransson

LC kat D vanns av Elvira Cederlund – Cloonlee Lady (sto f-08 e Gloves Bobby  Slaney). På 4:e plats Tyra Isidorsson – Willow Bradlieve (val f-10 e Bradlieve Delight – Burren Rocket). 6:e plats till Elvira Strömberg – Bellhill Pearl (sto f-09 e Monaghanstown Boy – Templebready Fear Bui). Kat D avd B. Tindra Pettersson – Penny May (sto f-16 e Carracanada River – Tempo Active Atlas). Ett felfritt ungponnyekipage.

LB kat C. Alice Björk Sjöberg – Non Stop LS (val f-15 hos Anielle Björk e Vox Pop de I’Aulne u Hörydas Nathalie e Calvin Klein) red felfritt. Kat D vanns av Elvira Hallberg Ehrner – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah), och på 4:e plats kom Alicia Salén – Killea Lone Lark (val f-14 e Rathmorragha Lark – Seafield Silver Dun).

Vä: Penny May. Foto: Susanne Pettersson
Hö: Bobbys Son. Foto: Fredrika Hallberg Ehrner

LA kat C. 2:a plats till Alice Björk Sjöberg – Non Stop LS. En perfekt avslutning på säsongen, och klar för start i MsvB i vår. I kat C avd B fick Iza Ljung – Clydagh Peafield Daisy (sto f-13 e Fiona’s Man – Murphy Rebel) till den första nollan på höjden. Det är också stort! Ekipaget värmde upp med en felfri runda i LB avd B.

Vä: Non Stop LS. Foto: Anielle Björk
Hö: Clydagh Peafield Daisy. Foto: Jessica Ljung

Trelleborgs RF. LD kat D vanns av Alice Andoff – Corroy Lass (sto f-07 e Corcullen Silver Belle – Island Lad). Kat D avd B. Felfri runda för ungponnyekipaget Alma Kron – Lisbrack Fionn (val f-17 e Carnakilly Finn – Templebready Fear Bui).

Vä: Corroy Lass. Foto: Cecilia Andoff
Hö: Lisbrack Fionn. Foto: Nathalie Kron

LC kat D. På 3:e plats Felicia Hunt – Kiera’s Boy (val f-14 e Murvey Ronan – Earl of Castlefrench). I kat D avd B red Alice Andoff – Corroy Lass felfritt i första försöket på höjden. Felfritt också för Fredrika Lindblad – Knockagonnell Misty (val f-16 e Coral Misty’s Bobby – Boden Park Finnard).

LB kat C. vanns av Klara Thim – Rickamore Gracie (sto f-12 e Ganty Blazer – Frederiksminde Hazy Match), och i kat D togs 3:e plats av Elin Åkesson – Little Hotspur (val f-08 hos Annica Jacobsson e Hagens Ryan u Little Tracy e Värnbergs Orion).

Vä: Rickamore Gracie. Foto: Christina Thim
Hö: Little Hotspur, Foto: Anna-Karin Åkesson

Kalmar HSK. LD CR. Kat D. Meja Hildingsson – Blue Mountain Boy (val f-16 e Drummin Rebel – Cotton-Eye-Joe).  LC kat B vanns av Siri Fernemark – Crystal Boy (val f-04 e Windy’s Boy – Calla Boy). Det är ovanligt med Connemaror i B-ponnystorlek, men åtminstone fyra stycken har tävlat i år, och två av dem finns med den här veckan. Kat D. 2:a plats till Alma Johansson – Lissane May (sto f-12 e Dancing Tego – Longstone Silver Shadow), och på 3:e plats Elvira Melin – Sammy Hill (val f-11 e Woodfield Sammy – Loughlum Sadat).

Vä: Crystal Boy. Foto: Christine Lundin
Hö: Lissane May. Foto: Rikard Johansson

LB kat D. 3:e plats till Felicia Färnström –  Gort Na Lon  (sto f-12 e Garryhinch Finn – New Beginning).

Foto från annat tillfälle. Ekipaget har i år deltagit i Pegasus Stars Cup. De blev månadsvinnare i maj och oktober, samt totalvinnare i kat D. Cupen ingår i Stars for Hope. Kika in HÄR (öppnas i ny flik) om du vill vara med och tävla om fina priser, och för en mycket god sak. Alla intäkter går till Barncancerfonden & Cancerfonden. Cupregler för 2023 uppdateras inom kort.

Felicia Färnström –  Gort Na Lon. Foto: Ulrika Färnström

Skultorps RS. LE kat C. 4:e plats till Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard). Kat D vanns av Wilma Duckman – Monroe Kate (sto f-10 e Creemully Western Melody – Coosheen Thyme).

Vä: Liscarrow Lad. Foto: Linda Aspelöf
Hö: Monroe Kate. Foto: Camilla Gustavsson

LD kat C. Aaliyah Skoog Fiou – Shanbo Mist (sto f- 08 e Grange King´s Surf – Grange Bobbing Sparrow) på 2:a plats, och Algot Svensson – Liscarrow Lad på 3:e.  Kat C avd B. Felfritt för Olivia Augustsson – Ailenroc Cardamom (val f-16 hos Ewa & Cornelia Saxentorp e Vox Pop de l’Aulne u Sceilig Siofra e Deise Sam Maguire). Kat D. 2:a plats till Mickelina Johansson – Cappa’s Class Act (val f-11 e Tulira Robuck – Moy Johnny’s Pride), och vit rosett till Fanny Ålander – Corhoogan Lady (sto-13 e Murvey Ronan – Glenayre Silver Fox).

Vä: Shanbo Mist. Foto: Jennifer Skoog
Hö: Ailenroc Cardamom. Foto: Jennie Augustsson

LC kat C. På 4:e plats Wilma Wallin – Fountain Heather (sto f-10 e Rosscastle Carroll Owen – Robin Hood). Kat D. Alicia Höök – Carrigoir Bob (val f-09 e I Love You Melody – Spiddal Playboy) red in på 5:e plats.

LB kat C. 2:a plats till Nova Kling Wrethander – Heatherview Rockey (val f-15 e Caherlistrane Bay – Corrib Prince), med Julia Sahlberg – Gwenic Rosie (sto f-11 e Gwennic de Goarvia – Billy) på 4:e.

Vä: Heatherview Rockey. Foto: Maria Kling
Hö: Gwenic Rosie. Foto: Marina Sahlberg

Söndag. LE kat D. På 2:a plats Elin Rydmark – Vintage Currach (val f-09 e Currachmore Cashel – Tulira Robuck). LD kat C vanns av Aaliyah Skoog Fiou – Shanbo Mist. Kat D vanns av Nora Gustafsson – Abbeyside Tornado (val f-12 e Roswat Prince – C.V. Cashel). Wilma Duckman – Monroe Kate på 4:e plats, och Maya Lind – Black Delight (val f-12 e Black Shadow – Garryhinch Finn) på 6:e. Kat D avd B. Emma Sjöling – Drumcong Cearal (val f-18 e Colmcille Cashel – Coral Prince), och Hanna Schnitzler – Valorous Royal (val f-15 hos Johanna Dahlberg e Bingo Bell u Lofty Rowallane Rose e Ashfield Cathal Crobdhearg) var båda felfria.

LC kat C. 3:e plats till Aaliyah Skoog Fiou – Shanbo Mist. Kat D. Cajsa Hermansson – Sallins Fred (val f-10 e Canal Fred – Drumclounish Davog) kom på 2:a plats. Kat D avd B. Ludvig Ohlin – Bjennesby Ingrosso S1 (hin f-17 hos Frida Molin & Kerstin Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Bjennesby Loreen e  Poetic Kelly) red felfritt.

LB kat D. På 2:a plats Alicia Höök – Carrigoir Bob. I kat D red Ludvig Ohlin – Bjennesby Ingrosso S1 ytterligare en felfri runda.

Vä: Sallins Fred. Foto: Pia Hermansson
Hö: Carrigoir Bob. Foto: Pernilla Höök

Bjennesby Ingrosso (närmast) och Bjennesby Axwell. Foto: Linda-Mari Ohlin

Cupresultat. LD cupen kat C. 1:a Aaliyah Skoog Fiou – Shanbo Mist. 3:a Algot Svensson – Liscarrow Lad.
LD-cupen kat D. 2:a Wilma Duckman – Monroe Kate. LB-cupen kat C. 2:a Julia Sahlberg – Gwenic Rosie.

Av de åtta ponnyerna i Prins Carl Philips Pris finalen var hälften Connemaror! Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) och Isolde Klich – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise) kat C. Disa Hammarstedt – Deriveur d’Emia (hin f-13 e Dexter Leam Pondi – Caryl de Beauchamp) och Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred) kat D.

Det är fantastiskt bra, då det inte är lätt att kvala in. Kval 1 rids i Msv B, och samtliga klassvinnare går vidare till kval 2 (semi), som rids i Msv B+ på fyra platser. De två bästa resultaten får räknas.

Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice kom på 2:a plats efter två felfria rundor i finalen, Alla gjorde bra ifrån sig, men trillar en bom är det svårt att få en placering i ett sånt här sällskap.

Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice. Foto: Maria Jenderholt

Vann gjorde förra årets PCPP-vinnare Mathilda Hansson – Unsphinx D’Hurl ’Vent (val f-08). Fadern Leopard de Mahoud är en fransk ridponny (PFS), vars far och morfar är Connemara. Modern Rasta de la Sienne är ren Connemara, vilket gör Unsphinx till så mycket som 87,50% Connemara. Nära skjuter dock ingen hare, men en snygg ponny är det. Bild från SM 2019 då de tog guld i kat C. Ryttaren har nog vuxit i honom lite sen dess.

Mathilda Hansson – Unsphinx D’Hurl ’Vent. Foto: Gerd Eriksson

Säsongen går mot sitt slut och med det färre tävlingar, så det blev ett tunt svep den här gången

Tack alla som bidrar med bilder för ett levande tävlingssvep! Fortsätt skicka in! Antingen via
Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

Author: Tavlingssvep